Simptome neobișnuite ale bolilor cardiovasculare. Cum să știi dacă ai o inimă bolnavă și care sunt primele semne de alarmă

Bolile cardiovasculare, adesea, provoacă simptome când sunt deja într-un stadiu avansat. Astfel, tratamentul poate fi mult mai complex, vindecarea necesită un timp îndelungat și, de asemenea, se pot dezvolta leziuni ireversibile care îți pot pune viața în pericol. 

Deși bolile cardiovasculare pot cauza simptome specifice, există anumite semnale de alarmă mai puțin cunoscute pe care o inimă bolnavă le poate transmite. În multe cazuri, acestea apar înainte ca afecțiunile să avanseze ăntr-un stadiu ireversibil.

Cu toate acestea, este foarte important ca aceste semne neobișnuite să nu fie trecute cu vedere. Adesea, ele sunt ignorate deoarece nu foarte mulți oameni le asociază cu probleme cardiovasculare.

Simptome neobișnuite ale afecțiunilor cardiovasculare

Unghiile își pot modifica aspectul

Unghiile își pot modifica forma și aspectul, devenind mai groase și mai late, datorită producerii în exces a mai multor țesuturi. Schimbarea este de obicei nedureroasă și se întamplă la ambele mâini, fiind de cele mai multe ori un simptom ignorat.

Motivul pentru care aceasta schimbare indică probleme cardiace este că sângele oxigenat nu ajunge la degete în mod corespunzator. Astfel, celulele promovează creșterea în exces a țesuturilor pentru a încerca sa remedieze problema, scrie MedLife.

Inflamarea gingiilor

Starea sănătății orale poate fi, de asemenea, un bun indiciu pentru sănătatea inimii tale. Cavitatea bucală este plină de bacterii, atât bune cât și rele, iar cele „rele” pot intra în fluxul sangvin și pot provoca inflamații în vasele de sânge, care pot duce la boli cardiovasculare.

De fapt, este cunoscut faptul că pierderea dinților și gingiile inflamate (parodontita) sunt semne de alarmă ale problemelor cardiovasculare. Acest indiciu este folosit de medici pentru a diagnostica eventuale boli de inimă.

Buze albastre

Un simptom neobișnuit este culoarea buzelor. Buzele au, de obicei o culoare roșie. În cazul persoanelor care suferă de probleme cardiovasculare acestea pot avea o culoare albastruie (cianoza). Acest lucru se întâmplă din cauza eșecului sistemului cardiovascular de a furniza sânge oxigenat țesuturilor, proces ce oferă buzelor culoarea roșie.

Halou în jurul irisului

Depunerile de grăsime pot fi de asemenea vizibile la nivelul ochilor, ca un inel gri în jurul irisului. Acest așa-numit „arcus senilis”, începe în partea de sus și de jos a irisului înainte de a progresa pentru a forma un inel complet și nu interferează cu vederea. Prezența acestui inel gras s-a dovedit a fi asociată cu unii dintre factorii de risc pentru boala coronariană.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

4 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

5 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

6 ore ago

Citeste si: