Simptome neobișnuite care pot indica o boală gravă

Adesea, umflăturile, erupțiile și petele sunt inofensive. Ocazional, ele sunt un semn al unei boli mai grave. Cum să faci diferența?

Simptomele pe care nu trebuie să le ignori

Uneori, simptomele ciudate sunt inofensive, dar, ocazional, ele pot fi semnul unei probleme mai grave. Fie că este vorba de o erupție inexplicabilă sau de o umflătură neobișnuită, nu este o idee rea să vă duceți la un control.

De la umflături și noduli până la erupții cutanate și pete, iată care sunt simptomele de sănătate pe care nu trebuie să le ignorați.

Aveți pete întunecate pe gât sau la subraț

Dacă aveți pete întunecate pe piele, care se simt netede și arată aproape ca și când sunteți murdar, dar care nu pot fi îndepărtate prin spălare, este posibil să aveți risc de diabet de tip 2.

Decolorarea pielii se numește acanthosis nigricans și „arată aproape ca un noroi, dar dă o senzație de catifelare”, spune Todd Jeremy Sontag, specialist în medicina de familie la Orlando Health Physician Associates din Orlando, Florida.

Le vedeți de obicei la ceafă sau la subraț, dar pot apărea și în alte pliuri ale corpului, cum ar fi în zona inghinală.

Petele sunt adesea un semn că aveți prea multă insulină în sânge și acest lucru se poate datora diabetului de tip 2, prediabetului sau rezistenței la insulină, care este cauza principală a diabetului de tip 2.

Ești femeie și îți crește părul pe bărbie

Acesta poate fi un semn al sindromului ovarelor polichistice, notează Dr. Sontag. „De obicei, se văd doar câteva fire de păr, dar sunt întunecate și aspre ca barba unui bărbat”, spune medicul.

Dezechilibrul hormonal vă poate afecta, de asemenea, menstruația și, prin urmare, vă poate afecta fertilitatea. O privire asupra istoricului medical și a simptomelor dumneavoastră poate indica medicului direcția corectă.

Vezi pete de sânge în ochii tăi

Afecțiunea este cunoscută sub numele de hemoragie subconjunctivală, iar Asociația Americană a Inimii notează că aceasta este mai frecventă la persoanele care au tensiune arterială ridicată sau diabet.

Degetul mare de la picior este umflat

S-ar putea să vedeți un simptom timpuriu al gutei, care nu este doar dureros, ci poate indica și riscul de boli cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială și bolile renale, potrivit Arthritis Foundation.

Sursă: Unsplash

Îți arde gura

Denumit în mod corespunzător „sindromul gurii arse”, acesta se poate datora deteriorării nervilor durerii și gustului, potrivit Institutului Național de Cercetare Dentară și Craniofacială. Veți observa o arsură dureroasă sau o furnicătură în gură, care este frecventă și durează luni de zile.

Deși nu există niciun test care să diagnosticheze această problemă, un medic va efectua o examinare amănunțită pentru a exclude alte cauze posibile și vă poate prescrie o rețetă pentru a vă ușura disconfortul.

Te doare piciorul când mergi

Dacă durerea nu poate fi legată de o leziune (sau chiar dacă poate fi legată, dar este însoțită de alte simptome), ar putea fi un semn de tromboză venoasă profundă, care este un cheag de sânge.

Poate fi cauzată și de multe alte afecțiuni. Numai un medic poate spune cu siguranță. Cel mai probabil nu este grav, dar dacă simțiți o durere în os și nu dispare, poate fi un semn de cancer osos (chiar dacă durerea apare și dispare), potrivit Societății Americane de Cancer.

Țineți cont de faptul că acest lucru este foarte rar. Discutați cu un medic despre posibilele cauze.

Vă așezați să vă uitați la televizor și adormiți imediat

Ceea ce pare a fi o întâmplare obișnuită (oricum era o emisiune plictisitoare!) poate însemna altceva: apnee în somn. „Diagnostichez acest lucru de câteva ori pe săptămână”, spune Dr. Sontag.

Este mai mult decât o problemă de sforăit deranjant, spune el: „Unii pacienți își țin respirația în timpul somnului timp de două minute la un moment dat. Nu primești suficient oxigen pe parcursul nopții”, spune el.

Recent Posts

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

53 de secunde ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

21 de minute ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

41 de minute ago

7 obiceiuri care te vor ajuta să atingi iubirea de sine. Pentru o viață împlinită, învață cum să te iubești pe tine

În ultimii ani, sănătatea mintală și sănătatea emoțională au devenit subiecte populare de conversație. Tot…

o oră ago

Perfecționismul și vulnerabilitatea la depresie

Se consideră că anumite caracteristici dispoziționale specifice predispun indivizii la depresie. Un astfel de factor…

o oră ago

TOPUL ZODIILOR care pun pe primul loc FAMILIA. Care sunt cei mai familişti nativi ai horoscopului?

Pentru unii ntivi ai horoscopului, familia înseamnă totul. Viața lor se învârte în jurul celor…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar