Categories: Ştiri sănătate

Simptome Omicron: strănutul și durerile musculare printre cele 8 simptome observate la cei cu schema completă de vaccinare

EFORTĂRILE de a învinge Covid par să dea roade, dar preocupările cu privire la ratele de infectare rămân. În încercarea de a pune capăt crizei, cercetătorii încearcă să determine cum se comportă vaccinul împotriva variantelor emergente. Opt simptome ale tulpinii Omicron acum dominante par să îi afecteze pe cei cu schema completă de vaccinare.

Măsurile stricte impuse pe tot globul au modificat semnificativ cursul pandemiei, dar, fără îndoială, vaccinul este cel care  a avut cel mai puternic efect. Cea mai mare contribuție a sa a fost reducerea riscului de îmbolnăvire severă și scăderea ratelor de spitalizare. Dar, în timp ce șansele de îmbolnăvire severă sunt reduse, infecția este încă posibilă – chiar și după ce ați primit o schemă completî de vaccinuri ARNm. La cei care contractează varianta Omicron a COVID-19, sunt mai probabil să apară opt simptome.

Pe baza unui studiu norvegian, publicat în jurnalul Eurosurveillance, cercetătorii au identificat opt simptome ale Omicron experimentate într-un eșantion mic.

Studiul a fost realizat pe un grup de 117 invitați care au participat la o petrecere în noiembrie 2021, unde a fost raportat un focar de Omicron.

Dintre acești invitați, 111 au fost intervievați, dintre care 66 au avut un caz confirmat de COVID-19 și 15 dintre care au avut un posibil caz.

Dintre toți pacienții intervievați, 89 la sută au primit o schemă completă de vaccinuri ARNm, dar niciunul nu a primit o injecție de rapel.

Cele opt simptome cheie identificate printre participanții cu un caz confirmat de Covid au fost tusea, curgerea nasului, oboseala, durerea în gât, cefaleea, durerile musculare, febra și strănutul.

Cercetătorii au observat că tusea, curgerea nasului și oboseala au fost printre cele mai comune simptome în rândul celor complet inoculați.

În cercetările efectuate de aplicația Zoe Covid la începutul acestui an, cercetătorii nu au găsit nicio diferență evidentă în profilul simptomelor Omicron și al predecesorului său Delta.

Analiza a identificat ca simptome ale coronavirusului secreția nasului, durerile de cap, oboseala, strănutul și durerea în gât.

Pierderea mirosului și a gustului, totuși, a fost mult mai puțin frecvent raportată la pacienții cu o infecție suspectată cu Omicron.

Site-ul care a efectuat analiza afirmă: „Deși Omicron se poate simți mai mult ca o răceală pentru mulți dintre noi, poate încă spitaliza și ucide oameni sau îi poate lăsa să sufere cu simptome pe termen lung care le perturbă viața de zi cu zi.

De asemenea, faptul că Omicron este mult mai infecțios decât Delta înseamnă că se poate răspândi mai rapid.”

Organizația Mondială a Sănătății a emis luna trecută o declarație în care confirmă că „varianta de îngrijorare Omicron, BA.2, este în prezent varianta dominantă care circulă la nivel global”.

Se spune că sub-fvarianta BA.2, care este clasificată ca Omicron, ar trebui să fie considerată în continuare o variantă de îngrijorare bazată pe datele de transmitere, reinfecție și diagnosticare.

 

Recent Posts

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

23 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

53 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică