Categories: Ştiri sănătate

Simptome Omicron XE: semne ale noii variante covid care se răspândește în Marea Britanie.

OMICRON XE este cea mai recentă variantă de coronavirus care a fost detectată de oamenii de știință. Dar sunt simptomele diferite de alte forme de COVID-19?

Omicron XE este o tulpină recombinantă de coronavirus, ceea ce înseamnă că este un hibrid mutant al versiunilor anterioare. Cea mai recentă variantă detectată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este o combinație a două versiuni anterioare ale variantei Omicron – BA.1 și BA.2.

Potrivit rapoartelor, noua variantă este cu 10 la sută mai transmisibilă decât subvarianta BA.2, care este deja cea mai contagioasă.

În prezent, XE reprezintă doar un număr mic de cazuri, cu toate acestea, oamenii de știință au avertizat că ar putea deveni tulpina dominantă în viitorul apropiat datorită transmisibilității sale ridicate.

Cel mai recent raport al OMS, emis pe 31 martie 2022, afirmă: „Recombinantul XE (BA.1-BA.2), a fost detectat pentru prima dată în Marea Britanie pe 19 ianuarie și au fost raportate și confirmate mai puțin de 600 de secvențe de atunci. .

„Estimările timpurii indică un avantaj al ratei de creștere a comunității de 10% în comparație cu BA.2, totuși, această constatare necesită o confirmare suplimentară”.

Cu toate acestea, organismul global de sănătate a remarcat că există „diferențe semnificative în ceea ce privește transmiterea și caracteristicile bolii, inclusiv severitatea”.

Deci, la ce simptome ar trebui să fie atenți oamenii?

Deoarece noua tulpină este încă sub monitorizare atentă, nu se știu multe despre ea.

Raportul OMS afirmă: „OMS continuă să monitorizeze îndeaproape și să evalueze riscul pentru sănătatea publică asociat cu variantele recombinate, alături de alte variante de SARS-CoV-2 și va oferi actualizări pe măsură ce vor fi disponibile dovezi suplimentare”.

Cu toate acestea, având în vedere că este o mutație a două tulpini de Omicron, multe dintre simptome sunt probabil să fie similare.

Vorbind anterior despre Omicron BA.2, dr. Erica Johnson, un medic de medicină internă la Johns Hopkins Bayview Medical Center din Baltimore, care prezidează Consiliul pentru Boli Infecțioase al Consiliului American de Medicină Internă, a spus că simptomele variantei sunt „într-adevăr asemănătoare cu omicronul original”.

Simptomele primare ale unei infectii usoare cu BA.1 si BA.2 sunt tuse, febra, oboseala si posibila pierdere a gustului sau a mirosului.

Unii pacienți au observat, de asemenea, un nas care curge, probleme gastro-intestinale, dureri de cap și o erupție cutanată.

Multe dintre simptomele omicronului, și probabil ale noii variante XE, seamănă mult cu o răceală comună.

Prin urmare, mulți oameni pot confunda o infecție  Covid cu o răceală.

Directorul Institutului Tata pentru Genetică  (TIGS), Rakesh Mishra, a declarat: „Noul mutant XE a apărut pentru prima dată la mijlocul lunii ianuarie, dar cred că nu este nevoie să apăsați un „buton de panică”. Până acum, au fost raportate doar 600 de cazuri în întreaga lume. Dar trebuie să urmărim îndeaproape această variantă.”

Care sunt ceilalți mutanți găsiți?

Există trei viruși hibrizi sau recombinanți în total care au fost detectați până acum. Aceștia sunt XD, XE și XF, dintre care XD și XF sunt o combinație de variante Delta și Omicron. Între timp, XE este un hibrid din două versiuni de Omicron – BA.1 și BA.2.

Recent Posts

Pilonul II de pensii: procedura de retragere a banilor

Pensia administrată privat (obligatorie, Pilonul II) ) nu ne costă suplimentar. Participarea la pensiile administrate…

3 ore ago

Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care se vor bucura de un succes extraordinar

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024 este prezentat de astrologul cu Mihai Voropchievici. Acesta a prezis…

3 ore ago

10 alimente care te constipă: ce să eviți și cum să menții un tranzit intestinal sănătos

Constipația este o problemă frecventă în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți în efectuarea scaunelor…

4 ore ago

Guvernul oferă 2000 lei până în 2027 tuturor femeilor care îndeplinesc această condiție. Toate femeile din România ar trebui să știe!

Mamele defavorizate, adică cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață ori…

5 ore ago

Citeste si: