Simptomele unei boli de inimă. Cum îţi dai seama că trebuie să mergi la medic

Din cuprinsul articolului

O boală de inimă este termenul care descrie un grup de afecţiuni cardiovasculare ce afectează atât cordul, cât şi vasele de sânge. Printre acestea se numără boala coronariană, infarctul miocardic, aritmia sau defectele congenitale ale inimii.

Alte afecţiuni cardiace includ ateroscleroza (îngroşarea sau astuparea vaselor de sânge şi a aterelor cu plăci de aterom), boala de valvă mitrală (insuficienţa mitrală), cardiomegalia (mărirea anormală în volum a inimii) sau cardiomiopatia (boala care afectează muşchiul inimii).

Cele mai comune semnale de alarmă şi simptome specifice sunt durerile în piept, care apar atunci când muşchiul inimii nu mai primeşte suficient oxigen şi nutrienţi în fluxul de sânge din artere. De asemenea, unele persoane pot experimenta senzaţia de constricţie toracică în zona sternului şi durerea poate iradia către gât sau umeri şi braţe.

Totodată, oboseala persistentă şi dificultăţile de respiraţie pot fi simptomele unei boli de inimă şi ar trebui să vă programaţi la un consult medical de specialitate.

De menţionat că există particularităţi pentru fiecare persoană cu afecţiuni cardiace, iar simptomele pot fi diferite. De pildă, femeile pot manifesta semnale diferite transmise de inima aflată în suferinţă, precum: greaţă, vărsături, dureri de spate, dureri de maxilare, transpiraţii reci, ameţeaţă, dificultăţi de respiraţie sau senzaţia de leşin.

Pe lângă analizele şi tratamentul recomandate de medicul curant, o persoană cardiacă trebuie să-şi schimbe stilul de viaţă, în principal prin renunţarea la fumart şi alcool, evitarea sedentarismului şi a stresului, dar şi adoptarea unei alimentaţii sănătoase.

Prognosticul pe termen lung

Perspectiva pe termen lung pentru persoanele cu boli cardiace depinde de mulți factori. Acestea includ tipul de boală cardiacă subiacentă, reacția persoanei la medicamente și amploarea și severitatea afectării inimii.

Dacă un medic te diagnostichează pe tine sau pe cineva drag cu boli de inimă, trebuie urmat un regim de medicamente și un stil de viață sănătos pentru a preveni agravarea complicațiilor.

Boala cardiacă este considerată o afecțiune cronică și pot apărea complicații în urma perioadelor de îmbunătățire indusă de medicamente, potrivit doc.ro.

Cu toate acestea, bolile de inimă rămân principala cauză de deces atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Căutarea tratamentului după primele indicii posibile ale problemelor cardiace, cum ar fi hipertensiunea arterială sau dificultăți de respirație, poate duce la rezultate mai bune în timp.

Recent Posts

Primul pacient din istorie cu transplant de rinichi de porc a murit

Pacientul care a primit pentru prima dată în istorie un rinichi de la porc a…

16 minute ago

Cea mai importantă VITAMINĂ pentru persoanele cu diabet

Medicii nutriţionişti recomandă suplimentarea dietei zilnice cu o anumită vitamină, acordând atenție modului în care…

46 de minute ago

Alarmant: Celulele corpului uman pot îmbătrâni chiar și 5 ani în doar o zi

Calcularea vârstei biologice a celulelor și țesuturilor umane prin însumarea modificărilor epigenetice ar putea să…

o oră ago

Horoscop Alina Badic pentru săptămâna 12-18 mai 2024. Încercări pentru unele zodii

Alina Badic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 12-18 mai 2024 în ultima ediție a…

2 ore ago

După Duminica Tomii este sărbătorit Paștele Blajinilor. Tradiții în această zi

Luni, 13 mai, după Duminica Tomii, este sărbătorit Paștele Blajinilor, cunoscut și sub numele de…

2 ore ago

Unii pensionari vor avea parte de o dublă recalculare a pensiei. Pensii, majorate cu 80-90%

Angajatii de la Casa Nationala de Pensii şi de la cele teritoriale din toate judeţele…

3 ore ago

Citeste si: