Categories: Ştiri sănătate

Simptomul mai puțin cunoscut al unui ficat bolnav. Afecțiunea se află deja în stadiul avansat

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe. Acesta este implicat în zeci de procese la nivelul întregului corp și acționează precum un filtru pentru toate substanțele care ajung în organism.

Alimentele, medicamentele, băuturile, toate acestea sunt procesate cu ajutorul ficatului. Din acest motiv, ficatul poate acumula ușor multe toxine și grăsimi și se poate îmbolnăvi.

Din păcate, un ficat bolnav oferă semne evidente numai atunci când boala este într-un stadiu deja avansat. De aceea, este important să observăm orice schimbare în organismul nostru, întrucât poate fi legată de îmbolnăvirea ficatului.

Semne ale unui ficat bolnav

Insomnie

Lipsa de somn după miezul nopții poate semnala un ficat bolnav, deoarece acesta este nevoit să lucreze peste puteri pentru a menține organismul în echilibru.

Modificări vizibile pe piele

Aceste modificări se numesc steluțe hepatice: acele dilatații vas­culare apărute la nivelul pielii, formate dintr-o mică arteră plasată în centru și înconjurată de o rețea de vinișoare sparte, ca o pânză de pă­ianjen colorată în roșu, albastru sau violaceu.

Dezechilibre hormonale

Ficatul este responsabil pentru dezvoltarea substanțelor care constituie baza pentru diverși hormoni, de exemplu cei sexuali: progesteronul și estrogenul. Ficatul bolnav poate declanșa și simptome neplăcute de menopauză, fiind un simptom mai puțin cunoscut al ficatului bolnav.

Valori crescute ale colesterolului

Nu alimentația este mereu responsabilă pentru un colesterol mărit. De fapt, 90% se sintetizează și se descompune în celulele hepatice. Un ficat bolnav va fi mereu însoțit de colesterol mărit.

Acumulări de lichid în țesuturi

Ficatul este responsabil pentru producerea a 25-30% din lichidul limfatic. În cazul unei insuficiențe he­patice, fluxul limfatic este deficitar, iar anumite lichide nu mai pot fi eliminate cu ușurință.

Tulburări digestive persistente

Fi­ca­tul secretă lichidul biliar, pe care colecistul îl eli­be­rează în intestin. Când acest proces este pertur­bat, prelucrarea alimentelor nu se mai poate des­fășura normal și, în consecință, apar balonările, senzația de greață sau diareea.

Lipsă de energie

Afecțiunile hepatice provoacă nu numai extenuare, ci și nervozitate. Căci, atât proasta dispoziție, cât și irascibilitatea provin adesea din suprasolicitare. Acest lucru apare deoarece ficatul nu este responsabil numai pentru detoxifierea organismului, ci și a minții, transmite formula-as.ro.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

4 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

5 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

5 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

6 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

6 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică