Categories: Stil de viaţă

Simptomul puțin cunoscut al cancerului pe care l-ai putea depista în lenjeria intimă și pe care nu ar trebui să îl ignori niciodată

Cancerul de col uterin nu are, de obicei, simptome timpurii, dar acestea sunt alte semne care se pot prezenta și pe care nu trebuie să le ignori niciodată, inclusiv cele care pot apărea în lenjeria ta intimă.

Există peste 200 de tipuri diferite de cancer, iar una din două persoane va dezvolta o formă de cancer pe parcursul vieții. Cu atât de multe afecțiuni diferite, poate fi greu să știi la ce simptome să fii atent, dar depistarea lor la timp poate fi esențială pentru a salva vieți.

În cazul femeilor, cancerul de col uterin este al 14-lea cel mai frecvent, aproximativ 3.200 de persoane fiind diagnosticate în fiecare an, potrivit Cancer Research UK.

Depistarea timpurie a bolii este crucială

Aproximativ 800 de femei mor în fiecare an din cauza acestei afecțiuni, iar depistarea timpurie a bolii este crucială pentru a preveni acest lucru. Deși de obicei nu prezintă simptome timpurii, un semn la care este important să fii atentă este modificarea secrețiilor vaginale, potrivit NHS.

Aceasta înseamnă modificări ale texturii, culorii și consistenței secreției, precum și ale mirosului. Cel mai simplu mod de a observa acest lucru este să vă uitați în lenjeria intimă. Jo’s Cervical Cancer Trust informează:

„Scurgerea vaginală este un fluid (mucus) care curăță și protejează vaginul. Cele mai multe femei îl au, dar este bine să fii atentă la orice schimbare. Aceste schimbări pot fi un aspect diferit – de exemplu, să devină mult mai gros sau să-și schimbe culoarea sau să miroasă diferit – în special dacă are un miros neplăcut.”

Cu toate acestea, este important de reținut că schimbările în secrețiile vaginale se pot datora unei serii de alte motive, așa că este important să vă contactați medicul de familie dacă sunteți îngrijorată. a explicat Cancer Trust:

„Scurgerea vaginală se poate schimba din multe motive care nu au legătură cu cancerul de col uterin, cum ar fi o infecție sau schimbarea hormonilor. Este important să îi spuneți medicului dumneavoastră de familie despre orice schimbare, astfel încât acesta să vă liniștească și să se asigure că primiți îngrijirea de care aveți nevoie.”

Semne de cancer de col uterin

Potrivit NHS, alte semne de cancer de col uterin la care trebuie să fii atentă sunt sângerările vaginale neobișnuite pentru tine, inclusiv în timpul sau după sex, între menstruații, după menopauză sau dacă ai menstruații mai abundente decât de obicei, dureri în timpul sexului sau dureri în partea inferioară a spatelui, între oasele șoldului sau în partea inferioară a burții.

NHS a adăugat: „Aceste simptome sunt foarte frecvente și pot fi cauzate de multe afecțiuni diferite. Faptul că le aveți nu înseamnă cu siguranță că aveți cancer de col uterin. Dar este important să le verificați la un medic de familie.

„Acest lucru se datorează faptului că, în cazul în care sunt cauzate de cancer, descoperirea timpurie a acestuia înseamnă că tratamentul are mai multe șanse de succes.”

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

5 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

6 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

6 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

7 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

7 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra