Sindromul Lazăr: revenirea miraculoasă la viață după moarte. Cauzele acestu fenomen inexplicabil

Sindromul Lazăr, un fenomen care determină revenirea întârziată a circulației spontane a sângelui în inimă după o scurtă oprire, este neobișnuit și rar. Deși face să pară că o persoană revine la viață după moarte, în realitate, persoana în cauză nu a murit, de fapt. 

Aceasta este o situație rară este unul dintre cele mai mari mistere medicale și furnizorii de asistență medicală nu cunosc cauza exactă. Există multe fenomene neobișnuite asociate cu inima care pot suna ireale, dar se întâmplă în cazuri rare în întreaga lume.

Ce se întâmplă în sindromul Lazăr

Sindromul Lazăr se referă la revenirea spontană a circulației sângelui după ce inima încetează să bată. Potrivit experților în sănătate, este o afecțiune în care revii la viață după ce s-ar putea să fi murit.

Numit după Lazăr, un personaj din Biblie care a ieșit din mormânt în viață după patru zile de la moartea sa, sindromul face ca circulația sângelui să se repornească în mod spontan.

Conform studiilor, în acest fenomen, atunci când inima nu mai bate, circulația sângelui se oprește și ea și alte organe încep să cedeze, deoarece nu primesc oxigen. Chiar dacă motivul pentru care inima ta se oprește nu poate fi corectat sau inversat, moartea urmează în curând în ciuda RCP.

Uneori, resuscitarea are succes și repornește inima, mai ales dacă cauza este o problemă reversibilă. Potrivit Harvard Health, doar 32 de cazuri de sindrom Lazăr au fost raportate în întreaga lume între 1982 și 2008.

Cel mai documentat caz de sindrom Lazăr a raportat că circulația sângelui în inimă a revenit în decurs de 10 minute de la oprirea unui efort de RCP pentru a revigora persoana a cărei inimă s-a oprit. 

Cauzele acestu fenomen inexplicabil

Câteva dintre numeroasele posibilități care pot provoca sindromul Lazăr sunt:

Captarea aerului

Potrivit experților în sănătate, captarea aerului are loc atunci când suferiți în cea mai mare parte de boli pulmonare obstructive cronice, atunci când aerul din plămâni este împins prea repede în timpul resuscitării cardio-pulmonare și nu este expirat.

Deși provoacă presiune care duce la imposibilitatea inimii de a pompa sângele în corpul tău, provocând:

  • Stop cardiac
  • Posibil deces

În cele din urmă, sângele din corp poate curge către inimă și poate fi pompat în restul corpului. Circulația poate reveni și poate părea că inima s-a repornit singură. 

Medicație întârziată

Dacă circulația sângelui către inimă se oprește și persoanei i se face RCP, medicamentele trebuie să ajungă imediat la inimă pentru a funcționa. Deoarece captarea aerului oprește sângele să revină în inimă, nici măcar medicamentele nu ajung acolo.

Odată ce captarea aerului este rezolvată și presiunea scade, sângele va reporni purtând medicamentul cu el.

Stop cardiac temporar

În timp ce se efectuează RCP, se folosește un defibrilator pentru a trimite un șoc electric inimii pentru a încerca să îl repornești. Ori de câte ori există o întârziere între șoc și efectul acestuia, circulația poate reveni.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra