Sari la conținut

Colesterol ridicat: semne de avertizare la nivelul picioarelor. Nu le ignorați! Risc de boli de inimă și AVC

Colesterol ridicat: semne de avertizare la nivelul picioarelor. Colesterolul este indispensabil pentru funcțiile corpului, dar în cantități prea mari este dăunător.

Colesterolul, în cantitatea sa corectă, este extrem de crucial pentru îndeplinirea funcțiilor corpului. Una dintre funcțiile principale ale colesterolului o implică celula, unitatea de bază a vieții. Colesterolul servește ca precursor pentru sinteza substanțelor vitale din organism precum steroizii, bila și vitamina D.

Dar ce se întâmplă când colesterolul își depășește nivelul de prag?​ Când cantitatea de colesterol din organism depășește 200 mg/dL, se spune că este colesterolul ridicat. În acest context, medicii recomandă mai multe modificări, de la dietă la stilul de viață, pentru a controla nivelul colesterolului.

Citeste si:

Colesterolul ridicat este un ucigaș tăcut și gradul de conștientizare a colesterolului a crescut în ultimii ani. Când nivelul colesterolului rămâne ridicat în sânge pentru prea mult timp, duce la afecțiuni critice, cum ar fi riscul crescut de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Semnele de colesterol ridicat sunt adesea „tăcute”

Colesterolul ridicat poate avea un efect mortal asupra stării de sănătate pentru că este că este identificat târziu. Ca în multe alte afecțiuni, semnele inițiale ale colesterolului ridicat sunt prea subtile și sunt ușor ignorate de către individ.

Cu toate acestea, dacă cineva este atent și acordă atenție, există anumite semne de colesterol ridicat care pot fi ușor depistate. Iată, în cele ce urmează, care sunt cele 3 semne ale colesterolului ridicat care se văd la nivelul picioarelor.

1. Dureri la nivelul picioarelor: Claudicarea este unul dintre cele mai importante semne ale colesterolului ridicat observate la nivelul picioarelor. Această afecțiune se caracterizează prin durere, crampe și oboseală în mușchii picioarelor.

Acest lucru se întâmplă adesea după ce o persoană a parcurs o anumită distanță și dispare atunci când persoana se odihnește. Durerea de claudicare este resimțită mai ales la nivelul gambelor, coapselor, feselor, șoldurilor și picioarelor. Durerea devine severă în timp.

2. Schimbarea culorii pielii și a texturii picioarelor: Colesterolul ridicat provoacă depunerea plăcii în vasele de sânge care afectează fluxul de sânge. Când mai puțin sânge ajunge în anumite zone, acesta afectează funcția generală și textura pielii respectivei membre.

Dacă observați anumite modificări ale culorii și texturii pielii din picioare și nu aveți alte motive pentru aceasta, este probabil ca colesterolul ridicat să fie motivul. Nu întârziați mai mult și faceți-l testat de la medicul dumneavoastră.

3. Picioare și tălpi reci: Acesta este un alt simptom tipic al colesterolului ridicat. Senzația de frig și frig mai ales în timpul verii și când temperatura este ridicată este un indiciu că aveți boală arterială periferică.

Această afecțiune s-ar putea să nu vă deranjeze inițial, dar dacă persistă o perioadă mai lungă de timp, nu amânați mai mult și faceți-o control de la medicul dumneavoastră.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.