Singurătatea pot fi la fel de obositoare pentru unii oameni ca și lipsa de mâncare

Singurătatea pot fi la fel de obositoare pentru unii oameni ca și lipsa de mâncare. Oamenii au nevoie de companie aproape la fel de mult cât au nevoie de apă, aer și hrană.

Studiile anterioare au arătat că izolarea de durată ne expune riscului de vătămare fizică în mai multe moduri.

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la University of Vienna din Austria și de la University of Cambridge din Marea Britanie a descoperit acum că opt ore de singurătate pot distruge energia și pot crește oboseala la fel de mult ca starea de opt ore fără mâncare la anumite persoane.

Testele de laborator și experimentul de teren ale echipei au arătat că oamenii care trăiesc singuri sau cărora le place în mod special interacțiunile sociale sunt cel mai probabil afectați de lipsa companiei.

Singurătatea pot fi la fel de obositoare pentru unii oameni ca și lipsa de mâncare

Mai mult, se pare că reducerea energiei este rezultatul modificărilor răspunsului homeostatic al organismului: un fel de act de echilibrare, în care lipsa conexiunii sociale declanșează o reacție biologică.

„În studiul de laborator, am găsit asemănări izbitoare între izolarea socială și privarea de alimente”, spun primii autori ai studiului, psihologii Ana Stijovic și Paul Forbes de la Universitatea din Viena din Austria.

„Ambele stări au indus energie scăzută și oboseală crescută, ceea ce este surprinzător, având în vedere că lipsa de hrană ne face literalmente să pierdem energie, în timp ce izolarea socială nu ar face acest lucru”.

Pentru studiul de laborator, 30 de femei voluntare au fost examinate în trei zile separate de opt ore fiecare: o zi fără contact social, o zi fără mâncare și o zi fără contact social sau mâncare. Participanții au oferit feedback cu privire la stresul, starea de spirit și oboseala, în timp ce ritmul cardiac și nivelurile de cortizol salivar (indicatori standard de stres) au fost, de asemenea, măsurate.

Experimentul de teren a implicat 87 de participanți care locuiesc în Austria, Italia sau Germania și a acoperit perioade de măsuri de izolare COVID-19 între aprilie și mai 2020.

Cei care trăiesc în izolare au niveluri scăzute de energie

Cei implicați au petrecut cel puțin opt ore în izolare și au fost rugați să răspundă la întrebări prin intermediul unui smartphone. aplicație similară cu cele cerute în testul de laborator: despre stres, despre starea de spirit și despre oboseală.

Deși experimentul de teren nu a implicat alimente, rezultatele sale – niveluri mai scăzute de energie după izolare – se potrivesc cu munca de laborator, sugerând că comparația dintre a merge fără interacțiune socială și a merge fără întreținere este una validă.

Testul din lumea reală a fost, de asemenea, acolo unde cei care trăiau singuri și cei mai sociabili s-au dovedit a fi cei mai afectați. Nivelurile lor de energie raportate au scăzut în zilele în care au interacționat cu nimeni, comparativ cu zilele cu unele interacțiuni sociale scurte – un efect care nu s-a observat la participanții mai puțin sociabili.

„Faptul că vedem acest efect chiar și după o perioadă scurtă de izolare socială sugerează că energia scăzută ar putea fi un răspuns adaptativ „homeostatic social”, care pe termen lung poate deveni dezadaptativ”, spune psihologul Giorgia Silani, de la Universitatea din Viena, potrivit sciencealert.com.

Deci, pe măsură ce timpul de izolare se extinde, este probabil ca daunele să se agraveze: studiile anterioare au comparat singurătatea cu problemele de sănătate publică, cum ar fi obezitatea, sugerând că există un risc semnificativ de moarte prematură din cauza izolării sociale.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

5 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

6 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

6 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

7 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

7 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra