Categories: Știrile zilei

Sistemul medical este în colaps, au afirmat patru medici occidentali care au vizitat Fâșia Gaza în ultimele luni

Sistemul medical este în colaps, au afirmat patru medici occidentali care au vizitat Fâșia Gaza în ultimele luni. Afirmația a fost făcută de cei patru la un eveniment ONU.

Sistemul medical este în colaps, o invazie terestră a orașului Rafah at fi apocaliptică

Aceștia au avertizat că o invazie terestră a orașului Rafah, de la granița cu Egiptul, ar fi apocaliptică. Organizații internaționale și o serie de guverne, inclusiv cel american, atenționează de săptămâni de zile că un asalt în Rafah ar avea consecințe catastrofale, însă premierul israelian, Benjamin Netanyahu, insistă că acesta ar fi necesar pentru a elimina ultimele batalioane Hamas.

Pe de altă parte, Marea Britanie a anunțat că a trimis în Gaza peste 2.000 de tone de alimente vitale, dat fiind că o parte importantă din populație este în pragul foametei.

În teren, clanuri și alte grupări palestiniene înarmate au început să asigure paza convoaielor umanitare.

Negocierile privind încetarea focului continuă

Continuă totodată și negocierile privind încetarea focului și un schimb de prizonieri, iar Israelul și-a prezentat contrapropunerea la oferta Hamas.

Contrapropunerea conține și câțiva parametri generali referitori la revenirea populației palestiniene, concentrată în sudul Fâșiei Gaza, la ceea ce a mai rămas din casele deținute în nordul enclavei, precum și la aspectul eliberării deținuților palestinieni condamnați pe viață.

Discutarea acestor parametri va face obiectul altor etape ale negocierilor, prima urmând să stabilească numărul deținuților palestinieni închiși din motive de securitate care vor fi puși în libertate în schimbul a 40 de ostatici israelieni.

Dificultatea acestei etape constă în pretenția Hamasului de a afla numele deținuților înaintea tranzacției propriu-zise și de a-și putea exprima acceptul sau refuzul față de acestea.

Revenirea populației palestiniene din sudul în nordul Fâșiei Gaza va face subiectul etapei a doua sau a treia a tratativelor și va fi condiționată de renunțarea Israelului la secționarea Fâșiei Gaza în trei regiuni distincte, cu un control riguros de la o regiune la alta, ceea ce explică predicția unor factori israelieni apropiați tratativelor, că acestea vor fi complexe și îndelungate.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

25 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

55 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică