Categories: Ştiri sănătate

Situație dramatică. Nu mai sunt bani pentru tratamentele de care depinde viața pacienților cu cancer

Situație dramatică. Nu mau sunt bani pentru programele oncologice. Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate,  fondurile pentru programele oncologice sunt aproape epuizate estimându-se că banii vor fi insuficienți până la sfârșitul acestei luni.

Implicațiile asupra pacienților și tratamentului lor sunt extrem de îngrijorătoare.

Cu termenul limită din ce în ce mai aproape, s-a declanșat alarma în sistemul medical românesc. Premierul a fost informat despre această criză iminentă, iar eforturile pentru găsirea unei soluții urgente sunt în plină desfășurare.

Situație dramatică. Nu mai sunt bani pentru tratamentele de care depinde viața pacienților cu cancer

Încă de la începutul anului, Adela Cojan. preşedintele CNAS,  anunța că cheltuielile pentru tratamentul cancerului s-au dublat în ultimii cinci ani, de la aproape 1,5 miliarde de lei în anul 2017 la 3,9 miliarde lei.

„De la aproape 1,5 miliarde de lei în anul 2017 la 3,9 miliarde lei creditele de angajament pentru finanţarea Programului naţional curativ de oncologie.

De anul trecut din aprilie sunt deja introduse acele riscograme, sunt dezvoltate pentru noul contract cadru acele riscograme ce identifică principalii factori de risc asociaţi bolii oncologice”, declara Cojan la momentul respectiv, potrivit Agerpres.

În prezent se discută despre necesitatea unei rectificări bugetare pentru a asigura continuarea programelor oncologice și accesul la tratamentele vitale. În timp ce discuțiile continuă la nivelul autorităților, cei mai afectați sunt, fără îndoială, pacienții care luptă împotriva cancerului.

Cu fiecare zi care trece, ei înfruntă nu doar boala în sine, ci și incertitudinea asupra accesului la tratamentele și serviciile medicale de care depinde viața lor. Această situație dramatică poate agrava deja povara fizică și emoțională pe care pacienții și familiile lor o poartă.

Criza financiară care afectează programele oncologice nu poate fi trecută cu vederea. Nevoia de a asigura fondurile necesare tratamentelor și serviciilor esențiale pentru bolnavii de cancer este imperativă. Pe măsură ce sfârșitul lunii se apropie rapid, există un apel în unanimitate către factorii de decizie să acționeze pentru a preveni o tragedie medicală și umanitară.

Criza actuală subliniază nevoia unei abordări sustenabile și responsabile în gestionarea bugetului medical, astfel încât să asigurăm un tratament adecvat și demn pentru toți cei care luptă cu această boală necruțătoare.

Recent Posts

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

8 minute ago

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

38 de minute ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

o oră ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

2 ore ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

2 ore ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

3 ore ago

Citeste si: