sâmbătă, iunie 10, 2023

Costurile tratamentelor pentru cancer vor atinge cote maxime. Ce șanse mai au bolnavii? Costul total al cancerului pentru economia mondială va ajunge la 25,2 trilioane de dolari internaționali între 2020 și 2050, potrivit unui raport recent publicat în JAMA Oncology.

Conform unui studiu, oamenii de știință spun că cinci tipuri de cancer, inclusiv cancerul de trahee, bronșic și pulmonar, cancerul de colon și rectal, cancerul de sân, cancerul de ficat și leucemia, vor reprezenta aproximativ jumătate din suma menționată în următorii 30 de ani.

Cancerul va costa economia mondială 25,2 trilioane de dolari cumulate în costuri de asistență medicală, pierdere de muncă și economii cheltuite în următorii 30 de ani. Costul anumitor tipuri de cancer diferă în întreaga lume, cancerul de sân fiind cel mai mare impact economic în Africa Subsahariană.

Aceste informații ar putea ajuta factorii de decizie politică să vizeze anumite tipuri de cancer în cadrul politicilor și să facă presiuni pentru creșterea investițiilor în cercetarea și prevenirea cancerului.

Se cer măsurile de preventive

Investițiile în prevenire și cercetare sunt esențiale pentru reduce povara economică a cancerului asupra economiei globale.

Cancerul, principala cauză de deces la nivel mondial

„Persoanele din afara comunității oncologice ar putea fi surprinse să vadă amploarea costului economic al cancerului”, a declarat André Ilbawi, responsabil tehnic pentru controlul cancerului la Organizația Mondială a Sănătății din Geneva.

Acest tip de studiu arată că „costul economic al cancerului este de nediscutat”, a spus el, conform anews.

Simiao Chen a colectat date economice și de sănătate din întreaga lume, modelat costul viitor al cancerului, iar trei sferturi dintre decesele cauzate de cancer au loc în țările cu venituri mici.

În afară de costul direct al tratamentului, diagnosticarea afectează economia prin faptul că obligă oamenii să se retragă de la locul de muncă și să își cheltuiască economiile pentru tratament.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private