Categories: Ştiri sănătate

Şocant! Crizele de gută pot crește riscul de atac de cord și accident vascular crerebral până la 120 de zile

Şocant! Crizele de gută pot crește riscul de atac de cord și accident vascular crerebral până la 120 de zile.

Riscul de atacuri de cord și accident vascular cerebral crește temporar în cele patru luni după o criză de gută, arată un studiu.

Cercetarea, realizată de experți de la universitățile din Nottingham și Keele din Marea Britanie, a arătat că pacienții cu gută care au suferit un atac de cord sau un accident vascular cerebral au avut de două ori mai multe șanse să fi avut o criză de gută în cele 60 de zile dinaintea evenimentului, iar unul și de o jumătate de ori mai probabil să ai o criză de gută în ultimele 61-120 de zile.

Şocant! Crizele de gută pot crește riscul de atac de cord și accident vascular crerebral până la 120 de zile

„Descoperirile sugerează că crizele de gută sunt asociate cu o creștere tranzitorie a evenimentelor cardiovasculare după erupții”, a spus autorul principal, profesorul Abhishek de la Școala de Medicină din Nottingham.

Guta este o formă comună de artrită, care este cauzată de un nivel ridicat de acid uric, o substanță chimică produsă prin degradarea țesuturilor din organism și prezentă în anumite alimente și băuturi.

La niveluri ridicate, acidul uric se depune în și în jurul articulațiilor sub formă de cristale de urat în formă de ac. Odată eliberate din depozitele lor, aceste cristale provoacă o inflamație severă care se manifestă prin dureri articulare, umflături, roșeață și sensibilitate care durează adesea 1-2 săptămâni. Aceste episoade, numite crize de gută, reapar adesea.

Inflamația este, de asemenea, un factor de risc pentru infarct miocardic și accident vascular cerebral.

În studiul, publicat în jurnalul JAMA, echipa a folosit date anonimizate de la 62.574 de pacienți cu gută tratați în Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie. Dintre aceștia, 10.475 au suferit un atac de cord sau un accident vascular cerebral după diagnosticul de gută, în timp ce alții de vârstă, sex și durată similară a gutei nu au experimentat astfel de evenimente.

Pacienții cu gută care au murit în urma unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral au avut șanse de peste patru ori mai mari de a prezenta o criză de gută în ultimele 0-60 de zile și de peste două ori șanse de apariție a gutei în ultimele 61-120 de zile.

Oamenii cu gută ar trebui încurajați să adopte un stil de viață sănătos

„Persoanele cu crize recurente de gută ar trebui să fie luate în considerare pentru un tratament pe termen lung cu tratamente de scădere a uratilor, cum ar fi alopurinolul. Aceasta este o modalitate fiabilă de a îndepărta depozitele de cristale de urat și de a asigura eliberarea de crize de gută. medicamentele inflamatorii, cum ar fi colchicina, pentru primele câteva luni, deoarece tratamentele de scădere a uratilor pot declanșa crize de gută pe termen scurt”, a spus Abhishek.

„Oamenii cu gută ar trebui încurajați să adopte un stil de viață sănătos, cu un tratament adecvat pentru afecțiuni precum hipertensiunea arterială, colesterolul crescut, obezitatea și diabetul, pentru a minimiza riscul de fond de atac de cord și accident vascular cerebral”, a menționat el.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

4 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

4 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

5 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

5 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

6 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra