Categories: Expertul zilei

Compus extrem de periculos utilizat în cosmetice și detergenți. Medic: „Ar trebui să purtăm ochelari de protecție când folosim detergentul lichid”

Compus extrem de periculos utilizat în cosmetice și detergenți. Medic, semnal de alarmă: „Ar trebui să purtăm ochelari de protecție când manipulăm detergentul lichid”

Suntem îndemnați prin toate căile de comunicare să mâncăm sănătos, să nu ne stresăm, să trăim echilibrat, să ne informăm și să cumpărăm conștient produsele de care avem nevoie. Idealul unei stări de sănătate bune pare din ce în ce mai greu de atins, în amalgamul informațional care ne înconjoară.

Adina Alberts: Factorii predispozanți zac în jurul nostru, acționează sinergic, prin adiție, până când organismul cedează și se îmbolnăvește

Medicul estetician Adina Alberts a atras atenția că, în ziua de azi, este aproape imposibil ca o persoană să nu experimenteze dermatite de contact, urticarie sau alergii cutanate. Din păcate, factorii predispozanți nu pot fi evitați atât de ușor, pentru că ei se regăsesc în obiectele sau produsele pe care le folosim zilnic, de la apa cu clor, zgomotul infernal sau praful din zonele urbane.

„Dermatite de contact sau atopice, dermatoze, pustule, urticarie, prurit idiopatic, alergii cutanate de tot felul, la copii, adulți, vârstnici. Rinite, bronșite, rinosinuzite, astm bronșic, etc.

Cred că nu este persoană să nu se regăsească în acestă scurtă listă de patologii. Cauzele apariției lor?!

Sunt multe. Si toți factorii predispozanți zac în jurul nostru, acționează sinergic, prin adiție, până când organismul cedează și se îmbolnăvește.

V-am menționat o serie de potențiali factori care ne afectează sănătatea zi de zi. De la apa cu clor, la pâine cu potențiatori, de la zgomotul infernal din marile metropole, la electromagnetismul exacerbat din viața noastră”, a scris medicul Adina Alberts pe pagina de Facebook.

Compus extrem de periculos utilizat în cosmetice și detergenți

În aceeași postare, Adina Alberts a tras un semnal de alarmă în legătură cu un produs folosit de majoritatea oamenilor: detergenții. Aceștia conțin un compus extrem de periculos, metilizotiazolinona, care apare chiar pe etichete cu o atenționare dură: „Poate provoca o reacție alergică. Provoacă o iritare gravă a ochilor!”.

„Iată acum un alt factor! Citiți aceste etichete. Detergenții de rufe pe care îi găsiți în toate magazinele, detergenți pe care , cu atâta nonșalantă îi așezăm în coșul de cumpărături și îi ducem acasă unde ne “spălăm” hainele, lenjeriile de pat, hăinuțele bebelușilor noștri, prosoapele, etc.

Scrie acolo pe etichete! Citiți!

“ATENTIE! Conține 2-metilizotiazol 3(2H)-onă. Poate provoca o reacție alergică. Provoacă o iritare gravă a ochilor! Purtați echipament de protecție a ochilor!”

Medic, semnal de alarmă: „Ar trebui să purtăm ochelari de protecție când manipulăm detergentul lichid”

De aici înțelegem două lucruri:

1. persoanele predispuse la alergii trebuie să își bage rufele la spălat cu seringa de adrenalină la îndemână;

2. noi toți trebuie să purtăm ochelari sau vizieră de protecție când manipulăm detergentul lichid.

Really?! Câtă lume face așa?!”, a dezvăluit Alberts.

Compus periculos cu efect citotoxic

Pe lângă pericolul alergen, metilizotiazolinona prezintă și efect citotoxic, ceea ce a dus la exprimarea unor îngrijorări cu privire la utilizarea sa.

„Și ca să menționez un singur studiu, din zecile efectuate pe această substanță… Un studiu efectuat în Belgia în perioada 2014-2019 a concluzionat că “alergiile declanșate de metilizotiazol au atins un nivel preendemic îngrijorător, vehiculele implicate fiind cosmeticele, vopselurile și detergenții.”

Alternativa?! Detergenții bio, săpunurile de casă, loțiunile de față și de corp obținute din ingrediente naturale”, a concluzionat Alberts.

Recent Posts

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

2 minute ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

32 de minute ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

o oră ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

2 ore ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

2 ore ago

Citeste si: