Categories: Ştiri sănătate

Şocant! Somnul, mult mai important decât se credea. Legătură surprinzătoare între lipsa de somn și riscul de atac de cord

Şocant! Somnul, mult mai important decât se credea. Legătură surprinzătoare între lipsa de somn și riscul de atac de cord.

Somnul adecvat este acum considerat o componentă esențială pentru sănătatea ideală a inimii și a creierului, potrivit Asociației Americane a Inimii (American Heart Association, AHA, n red.). În această săptămână, AHA a adăugat durata somnului scorului său de sănătate cardiovasculară. 

Scorul de sănătate cardiovasculară, cunoscut sub numele de Life’s Essential 8, constă în:

  • dietă,
  • activitate fizică,
  • expunere la nicotină,
  • greutate,
  • colesterol,
  • zahăr din sânge,
  • tensiune arterială.

Şocant! Somnul, mult mai important decât se credea. Legătură surprinzătoare între lipsa de somn și riscul de atac de cord

Bolile cardiovasculare (BCV) sunt principala cauză de deces la nivel global. Se estimează că 17,9 milioane de oameni au murit din cauza bolilor cardiovasculare în 2019, reprezentând 32% din toate decesele la nivel mondial.

Dintre aceste decese, 85% s-au datorat unui atac de cord și un accident vascular cerebral, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Peste trei sferturi din decesele cauzate de BCV au loc în țările cu venituri mici și medii.

Diverse studii de cercetare din ultimele două decenii arată că mai mult de 80% din toate evenimentele cardiovasculare pot fi prevenite printr-un stil de viață sănătos și prin gestionarea factorilor de risc cardiovascular cunoscuți.

„Noua măsurătoare a duratei somnului reflectă cele mai recente rezultate ale cercetării: somnul are un impact asupra sănătății generale, iar persoanele care au modele de somn mai sănătoase gestionează mai eficient factorii de sănătate precum greutatea, tensiunea arterială sau riscul de diabet de tip 2”, a spus Donald M. Lloyd- Jones, președinte la AHA.

„În plus, progresele în moduri de măsurare a somnului, cum ar fi dispozitivele portabile, oferă acum oamenilor posibilitatea de a-și monitoriza în mod fiabil și de rutină obiceiurile de somn acasă”, a adăugat Lloyd-Jones, de asemenea, profesor de cercetare a inimii la Școala Feinberg de la Universitatea Northwestern. de Medicină.

„Ideea unei sănătăți cardiovasculare optime este importantă, deoarece oferă oamenilor obiective pozitive spre care să lucreze în orice etapă a vieții”, a spus Lloyd-Jones.

Fiecare componentă a Life’s Essential 8, care este evaluată de instrumentul My Life Check, are un sistem de notare actualizat care variază de la 0 la 100 de puncte. Scorul general de sănătate cardiovasculară de la 0 la 100 de puncte este media scorurilor pentru fiecare dintre cele 8 măsuri de sănătate.

Scorurile generale sub 50 indică sănătatea cardiovasculară „slabă”, iar 50-79 este considerată sănătate cardiovasculară „moderată”.

Scorurile de 80 și peste indică sănătatea cardiovasculară „înaltă”, potrivit avizului, publicat în jurnalul Circulation.

„Life’s Essential 8 este un pas major înainte în capacitatea noastră de a identifica când sănătatea cardiovasculară poate fi păstrată și când este sub-optimală. Ar trebui să stimuleze eforturile de îmbunătățire a sănătății cardiovasculare pentru toți oamenii și în fiecare etapă a vieții”, a spus Lloyd-Jones. .

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra