Sari la conținut

5 semne ale bolilor de inimă care nu trebuie ratate. Nu ignorți gleznele umflate, senzația de sufocare sau oboseala excesivă

5 semne ale bolilor de inimă care nu trebuie ratate. Nu ignorți gleznele umflate, senzația de sufocare sau oboseala excesivă

Angina pectorală sau sufocarea sau senzația de constrângere sau durere în gât ar putea, de asemenea, indică riscul bolilor de inimă. Bolile de inimă provoacă cel mai mare număr de pierdere de vieți la nivel global în fiecare an.

De la atacuri de cord la boala coronariană până la hipertensiune arterială și stopuri cardiace, aceste afecțiuni pun viețile în pericol în fiecare an.

Și partea cea mai gravă este că o serie de afecțiuni cardiovasculare nu au simptome precoce proeminente care ar putea justifica asistență medicală imediată. Unele dintre aceste semne ar putea apărea pe corp și pot fi trecute cu vederea.

5 semne ale bolilor de inimă: Nu ignorți gleznele umflate, senzația de sufocare sau oboseala excesivă

Iată primele cinci semne ale bolilor de inimă care nu trebuie ratate

1. Gleznele umflate: ceva la fel de comun ca gleznele umflate – care ar putea fi o consecință a rănilor – ar putea fi, de asemenea, trecut cu vederea ca semn de boli cardio vasculare (BCV). Dacă gleznele devin foarte mari, ar putea fi un marker al insuficienței cardiace.

În câteva cazuri, poate apărea și ca o consecință a medicamentelor pentru tensiunea arterială.

2. Disfuncția erectilă: incapacitatea de a obține sau de a menține o erecție ar putea fi, de asemenea, un semn de boală cardiacă sau leziuni arteriale. O problemă cu vasele de sânge dintr-o parte a corpului.

3. Senzație de sufocare: angina sau sufocarea sau senzația de strângere sau durere în gât ar putea indica, de asemenea, riscul de boli de inimă. Dacă vă confruntați cu aceasta fără un motiv concret, ar putea fi un semnal roșu pentru riscul de BCV.

4. Durere în piept: Durerea în piept este adesea citată ca un semn precoce al unui atac de cord. Se poate simți ca arsuri la stomac sau se poate simți o presiune în piept care se poate agrava în câteva minute.

5. Oboseală excesivă: oboseala neobișnuit de severă poate indica, de asemenea, probleme cardiace. De exemplu, dacă nu puteți urca scările așa cum obișnuiți și vă simțiți excesiv de epuizat în acest proces, ar putea fi un semn de avertizare al bolilor de inimă.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: