Soluție pentru scăderea colesterolului „rău”. Acționează precum un medicament

Soluție pentru scăderea colesterolului „rău”. Acționează precum un medicament

Există, potrivit medicilor, câțiva factori care pot influența negativ nivelul colesterolului din sânge: istoricul familial, sedentarismul, fumatul sau consumul excesiv de alcool.
Limitarea colesterolului „rău” se face prin reducerea grăsimilor saturate din alimentație și mișcare.

Lipoproteinele transportă colesterolul, grăsimile și vitaminele liposolubile în sânge. Nivelurile ridicate de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL) au că rezultat depozite de colesterol în pereții vaselor de sânge.

Colesterolul ridicat este unul dintre cele mai frecvente tipuri de patologii vasculare. În acest caz, nivelurile substanței lipidice grase din sânge sunt prea mari. Așadar, dieta joacă un rol important în menținerea nivelului. Iar soluția, potrivit unor cercetări, care acționează precum un medicament în scăderea colesterolului rău este uleiul de rapiță.

Soluția care scade colesterolul RĂU

Uleiul de rapița este capabil să micșoreze colesterolul cu 29%, la doar 5 luni de când a fost adăugat în alimentație, arata un studiu realizat în Austria. În cazul persoanelor care au de la naștere un colesterol mare, uleiul de rapița este cu adevărat folositor, putând fi consumat în salate, relatează Daily Mail.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Proprietățile uleiului de rapița

• Conține acid alpha-linoleic, care contribuie la reducerea hipertensiunii și la scăderea nivelului de colesterol. Concret, acesta ajuta la scăderea riscului de boli cardio-vasculare.

• Este o sursa buna de grăsimi monosaturate, acid oleic, acid linoleic, acizi saturați.

• Uleiul de rapița este un real adjuvant în prevenirea depresiilor, iar unele studii susțin că este benefic și împotrivă maladiei Alzheimer. Mai mult, fiindcă are un conținut bogat de acizi grași este util și în ameliorarea disfuncțiilor erectile.

• Uleiul de rapița conține vitamina E, lucru care îl conferă proprietăți antioxidante.

• Este foarte bun pentru ameliorarea sau chiar tratarea afecțiunilor tubului digestiv. În plus, contribuie la eliminarea paraziților intestinali.

• Uleiul de rapița este bogat și în Omega-6 și de aceea are un rol important în reglarea nivelului de zahar din sânge, în felul acesta pofta de mâncare este mult diminuata, iar silueta rămâne în parametrii doriți.

Mai mult, daca rădăcină de rapița este consumata sub forma de infuzie are un rol benefic în ameliorarea simptomelor unor boli renale, în guta sau în anginele pectorale. De asemenea, unele studii susțin că ar avea un efect pozitiv în diminuarea simptomelor cancerului mamar și ale celui de piele.

Recent Posts

Situație alarmantă. A apărul un nou virus mortal înrudit cu cel care produce Covid

A apărul un nou virus. Experții din domeniul sănătății sunt în stare de alertă maximă…

10 minute ago

Când ajung noile taloane de pensii recalculate și la ce să fie atenți pensionarii

Poșta Română va începe să livreze noile taloane de pensie către pensionari, chiar în următoarele…

40 de minute ago

Fenomen îngrijorător. Rata cancerelor de colon a crescut cu 500% la această categorie de vârstă

Cazurile de cancer de colon sunt tot mai frecvente la adulții tineri, însă datele recente…

o oră ago

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

2 ore ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

2 ore ago

Citeste si: