Sari la conținut

Soluție pentru scăderea colesterolului „rău”. Acționează precum un medicament

colesterolul rau
Sursă foto: Getty Images
fructul care ajuta la scăderea colesterolului rău

Soluție pentru scăderea colesterolului „rău”. Acționează precum un medicament

Există, potrivit medicilor, câțiva factori care pot influența negativ nivelul colesterolului din sânge: istoricul familial, sedentarismul, fumatul sau consumul excesiv de alcool.
Limitarea colesterolului „rău” se face prin reducerea grăsimilor saturate din alimentație și mișcare.

Lipoproteinele transportă colesterolul, grăsimile și vitaminele liposolubile în sânge. Nivelurile ridicate de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL) au că rezultat depozite de colesterol în pereții vaselor de sânge.

Colesterolul ridicat este unul dintre cele mai frecvente tipuri de patologii vasculare. În acest caz, nivelurile substanței lipidice grase din sânge sunt prea mari. Așadar, dieta joacă un rol important în menținerea nivelului. Iar soluția, potrivit unor cercetări, care acționează precum un medicament în scăderea colesterolului rău este uleiul de rapiță.

Soluția care scade colesterolul RĂU

Uleiul de rapița este capabil să micșoreze colesterolul cu 29%, la doar 5 luni de când a fost adăugat în alimentație, arata un studiu realizat în Austria. În cazul persoanelor care au de la naștere un colesterol mare, uleiul de rapița este cu adevărat folositor, putând fi consumat în salate, relatează Daily Mail.

uleiul care scade colesterolul
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Proprietățile uleiului de rapița

• Conține acid alpha-linoleic, care contribuie la reducerea hipertensiunii și la scăderea nivelului de colesterol. Concret, acesta ajuta la scăderea riscului de boli cardio-vasculare.

• Este o sursa buna de grăsimi monosaturate, acid oleic, acid linoleic, acizi saturați.

• Uleiul de rapița este un real adjuvant în prevenirea depresiilor, iar unele studii susțin că este benefic și împotrivă maladiei Alzheimer. Mai mult, fiindcă are un conținut bogat de acizi grași este util și în ameliorarea disfuncțiilor erectile.

• Uleiul de rapița conține vitamina E, lucru care îl conferă proprietăți antioxidante.

• Este foarte bun pentru ameliorarea sau chiar tratarea afecțiunilor tubului digestiv. În plus, contribuie la eliminarea paraziților intestinali.

• Uleiul de rapița este bogat și în Omega-6 și de aceea are un rol important în reglarea nivelului de zahar din sânge, în felul acesta pofta de mâncare este mult diminuata, iar silueta rămâne în parametrii doriți.

Mai mult, daca rădăcină de rapița este consumata sub forma de infuzie are un rol benefic în ameliorarea simptomelor unor boli renale, în guta sau în anginele pectorale. De asemenea, unele studii susțin că ar avea un efect pozitiv în diminuarea simptomelor cancerului mamar și ale celui de piele.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: