Categories: Stil de viaţă

Soțiile sâcâitoare îmbunătățesc sănătatea soților lor. Oamenii de știință au o explicație

Soțiile sâcâitoare îmbunătățesc sănătatea soților lor. Iată explicațiile oamenilor de știință.

Pare șocant, dar specialiștii au descoperit că pentru bărbați, o căsnicie nefericită poate încetini de fapt dezvoltarea diabetului și poate promova un tratament de succes odată ce aceștia fac boala.

Sunt concluziile unui studiu național condus de un sociolog al Universității de Stat din Michigan.

Soțiile sâcâitoare îmbunătățesc sănătatea soților lor

Acest lucru se poate datora faptului că soțiile își reglează în mod constant comportamentele de sănătate ale soțului lor, mai ales dacă acesta are o sănătate precară sau are diabet. Și, deși acest lucru poate îmbunătăți sănătatea soțului, poate fi văzut și ca enervant și poate provoca ostilitate și suferință emoțională.

„Studiul contestă ipoteza tradițională că calitatea conjugală negativă este întotdeauna dăunătoare sănătății”, a spus Hui Liu, profesor asociat de sociologie MSU și investigator principal al cercetării finanțate de federal.

„De asemenea, îi încurajează pe oamenii de știință din familie să distingă diferite surse și tipuri de calitate conjugală. Uneori, sâcâiala înseamnă grija.”

„Deoarece diabetul este afectat de factori sociali, m-am gândit că ar fi interesant să văd cum afectează căsătoria rata bolilor. Pentru femei, în concordanță cu așteptările, calitatea conjugală bună promovează sănătatea femeilor. Le scade riscul de îmbolnăvire”, a mai spus Liu. 

Folosind datele din proiectul național de viață socială, sănătate și îmbătrânire, Liu și colegii săi au analizat rezultatele sondajului de la 1.228 de respondenți căsătoriți pe parcursul a cinci ani. La începutul studiului, respondenții aveau între 57 și 85 de ani; 389 au avut diabet la sfârșitul studiului.

Pacienții căsătoriți primesc „încurajare emoțională” să țină boala sub control, arată studiul

Diabetul este a șaptea cauză de deces în Statele Unite. Peste 29 de milioane de americani au avut diabet în 2012, sau 9,3% din populație. Liu, expert în sănătatea populației și știința familiei, a investigat rolul calității maritale în riscul și gestionarea diabetului și a găsit două diferențe majore de gen:

  • Cea mai surprinzătoare descoperire a fost că, pentru bărbați, o creștere a calității maritale negative a scăzut riscul de a dezvolta diabet și a crescut șansele de a gestiona boala după debutul acesteia. Diabetul necesită monitorizare frecventă pe care soțiile l-ar putea îndemna pe soț să o facă, îmbunătățindu-i starea de sănătate, dar și crescând tensiunea conjugală în timp.
  • Pentru femei, o căsnicie bună a fost legată de un risc mai scăzut de a fi diabetic cinci ani mai târziu. Femeile pot fi mai sensibile decât bărbații la calitatea unei relații și, prin urmare, sunt mai susceptibile de a experimenta un impuls de sănătate dintr-o relație de bună calitate, a spus Liu.

„Deoarece diabetul este afecțiunea cronică cu cea mai rapidă creștere în Statele Unite, implementarea politicilor publice și a programelor menite să promoveze calitatea conjugală ar trebui, de asemenea, să reducă riscul de diabet și să promoveze sănătatea și longevitatea, în special pentru femeile la vârste mai înaintate”, spune studiul.

Studiul, publicat online în Journals of Gerontology: Social Sciences, a fost co-autor de Shannon Shen, absolventă a MSU, și Linda Waite, profesor la Universitatea din Chicago.

Recent Posts

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

41 de minute ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

o oră ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

2 ore ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

2 ore ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

3 ore ago

Citeste si: