Categories: Ştiri sănătate

Specialist: „Omicron a infectat deja aproape jumătate din populaţia Europei. Va deveni unul dintre virusurile de iarnă”

Omicron este cea mai contagioasă variantă și, în prezent, se răspândește într-un ritm accelerat la nivel mondial, fiind dominantă. De fapt, specialiștii susțin că aproape jumătate din populația Europei a fost deja infectată cu virusul.

Deși Omicron pare să provoace forme mai ușoare de COVID, în comparație cu tulpinile anterioare, experții subliniază faptul că aceasta încă poate ucide.

De fapt, Omicron este foarte periculoasă pentru persoanele nevaccinate și persoanele care suferă de anumite patologii preexistente. De asemenea, fiind foarte contagioasă, persoanele vulnerabile au un risc mai mare de a contracta virusul și de a se îmbolnăvi, inclusiv cu forme grave.

Specialiștii susțin că, în timp, virusul va deveni unul de sezon, obișnuit.

Omicron a infectat jumătate din populația Europei

Prof.Todor Kantardjiev, consilierul Primăriei Sofia pe probleme de sănătate şi fost director al Centrului Naţional de Boli Infecţioase şi Parazitare, a subliniat că imunitatea celulară după vaccinare protejează împotriva tuturor variantelor de coronavirus.

Se spunea la început că anticorpii scad, că imunitatea se estompează. De fapt, imunitatea celulară, memoria imunologică protejează. Pentru varianta Omicron, s-a înţeles că este nevoie de o doză de rapel (booster), care să protejeze până la 70-80%, pentru a se evita internarea în spital”, a precizat specialistul bulgar, potrivit BNR, citat de RADOR.

Potrivit acestuia, Omicron a infectat deja aproape jumătate din populaţia Europei.

În timp, coronavirusul va deveni un virus de sezon, obișnuit. Potrivit specialiștilor, în medie, o epidemie durează aproximativ doi ani și jumătate.

Cred că acest lucru va duce la o imunitate colectivă puternică a europenilor. La Sofia, cazurile sunt în scădere, au trecut deja de vârf, în oraşul Blagoevgrad, la fel. În regiunea Sofia, însă, numărul de cazuri continuă să crească. În primăvară se va reduce incidenţa noilor infectări, iar în toamnă vor fi doar focare izolate. Fiecare epidemie este limitată în timp, aproximativ doi ani şi jumătate. Coronavirusul va deveni unul dintre virusurile de iarnă”, a concluzionat prof. Todor Kantardjiev

 

Recent Posts

Ce pensie și indemnizație primește un erou al Revoluției din 1989. Peste 12.800 de români încasează o indemnizație specială

Zilele acestea, Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații cu privire la pensia primită…

11 minute ago

Colțul de Rai din România desemnat „Destinația turistică a anului 2024”

Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…

41 de minute ago

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

o oră ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical. Modificări importante privind concediul medical

Medicii de familie pot elibera un certificat de concediu medical pentru o perioadă de 7…

2 ore ago

Top 10 alimente pentru a elimina toxinele din ficat în mod natural și pentru a preveni insuficiența hepatică

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește ca depozit de nutrienți…

3 ore ago

Citeste si: