Categories: Ştiri sănătate

Spitalele aflate în subordinea Ministerului Transporturilor vor trece la autoritățile locale

​Guvernul pregătește transferarea rețelei de spitale aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii către autoritățile locale, motivând că vrea ca aceste servicii „să fie aduse cât mai aproape de nevoile comunității”.

La inițiativa Ministerului Transporturilor, cele 15 spitale care se află în subordinea sa vor fi transferate către autoritățile locale, pentru că acestea știu cel mai bine care sunt nevoile comunității lor.

Transferul se va realiza în două etape, iar prima va continua chiar săptămâna aceasta, prin intermediul unui comitet interministerial care este coordonat de secretarul general al guvernului, Marian Neacșu.

Principala sarcină a acestui comitet va fi de a elabora actele normative pe care guvernul le va adopta în ședințele sale.

În a doua etapă vor fi identificate toate măsurile care vor asigura capacitatea și resursele pentru ca autoritățile locale să poată să consolideze și chiar să dezvolte capacitatea de tratament oferită de aceste spitale.

Un rol important în acest sens îl vor avea universitățile de medicină, care vor contribui la pregătirea personalului medical din aceste rețele, a subliniat premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a luat această decizie după o întâlnire, la Palatul Victoria, cu factori de decizie la nivel guvernamental și local. Au participat la această întâlnire secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, ministrul educației, Ligia Deca, precum și reprezentanți ai autorităților locale la nivel de oraș, municipiu și consiliu județean, dar și reprezentanți ai conducerii universităților de medicină din România”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică