miercuri, martie 22, 2023

​Guvernul pregătește transferarea rețelei de spitale aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii către autoritățile locale, motivând că vrea ca aceste servicii „să fie aduse cât mai aproape de nevoile comunității”.

La inițiativa Ministerului Transporturilor, cele 15 spitale care se află în subordinea sa vor fi transferate către autoritățile locale, pentru că acestea știu cel mai bine care sunt nevoile comunității lor.

Te-ar mai interesa: Care este legătura dintre inimă și plămâni? Medic ...

Transferul se va realiza în două etape, iar prima va continua chiar săptămâna aceasta, prin intermediul unui comitet interministerial care este coordonat de secretarul general al guvernului, Marian Neacșu.

Principala sarcină a acestui comitet va fi de a elabora actele normative pe care guvernul le va adopta în ședințele sale.

În a doua etapă vor fi identificate toate măsurile care vor asigura capacitatea și resursele pentru ca autoritățile locale să poată să consolideze și chiar să dezvolte capacitatea de tratament oferită de aceste spitale.

Un rol important în acest sens îl vor avea universitățile de medicină, care vor contribui la pregătirea personalului medical din aceste rețele, a subliniat premierul Nicolae Ciucă.

Te-ar mai interesa: LUMEA MEDICALĂ ÎN ALERTĂ! O ciupercă mortală rezis...

Premierul Nicolae Ciucă a luat această decizie după o întâlnire, la Palatul Victoria, cu factori de decizie la nivel guvernamental și local. Au participat la această întâlnire secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, ministrul educației, Ligia Deca, precum și reprezentanți ai autorităților locale la nivel de oraș, municipiu și consiliu județean, dar și reprezentanți ai conducerii universităților de medicină din România”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Te-ar mai interesa: Substanța din aceste produse de curățenie poate du...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private