Categories: Ştiri sănătate

Spitalul Militar de campanie de la Otopeni a reluat internările pentru pacienții cu coronavirus. Câte paturi sunt disponibile

Spitalul Militar de campanie de la Otopeni de lângă București a reluat din 2 august internările pentru pacienții cu coronavirus.

Spitalul ROL 2, din curtea Institutului „Ana Aslan”, a fost gândit pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, inaugurat la sfârșitul lunii martie, în plină stare de urgență, iar recent a fost modernizat și extins.

Reprezentanții Spitalului Militar Central precizează că în noua configurație sunt asigurate în total 167 de paturi, 23 de paturi sunt destinate secției de anestezie și terapie intensivă, 56 de paturi pentru pacienții cu forme medii și ușoare de boală, în spații noi create prin amplasarea a 30 de containere medicale de cazare și 16 containere sanitare dotate cu dușuri și toalete.

Totodată, în cadrul ROL 2 există și o zonă tampon cu o capacitate maximă de 24 de paturi pentru izolarea pacienților aflați în așteptarea rezultatelor testelor COVID-19.

Alte 64 de paturi sunt tot pentru pacienții cu forme medii și ușoare, însă sunt amenajate în corturi. Medicul rezident ATI ROL 2 Claudia Costan spune că îngrijirea pacienților infectați cu noul coronavirus nu este o misiune uşoară şi își dorește ca oamenii să înțeleagă gravitatea bolii:

Claudia Costan, pentru Radio România: ”Să respecte regulile impuse de autorități, să înțeleagă cât de gravă este această situație, să ia foarte în serios acest virus, pentru că virusul există.”

Doi dintre pacienții pe care îi îngrijeşte locotenent doctor Claudia Costan întăresc afirmațiile medicului. Primul este un pacient cu stare ameliorată care așteaptă să i se facă un al doilea test după ce a ieșit negativ și să poată respira fără tubul de oxigen. Cea de-a doua pacientă are vârsta de 64 de ani, este internată de aproximativ o lună, are o stare ameliorată cu un test negativ, însă are și boli asociate (…)

Recent Posts

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

6 minute ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

22 de minute ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

26 de minute ago

Alertă meteo: Un ciclon devastator urmează să lovească România, după ce a făcut ravagii în țările prin care a trecut

Alertă meteo. Un ciclon puternic se apropie de România, aducând cu el ploi torențiale, descărcări…

52 de minute ago

Când sunt necesare suplimente pentru echilibrarea hormonală în premenopauză

Premenopauza le aduce femeilor multe transformări hormonale și provocări, care le influențează starea de bine,…

o oră ago

Horoscop 20 mai – 21 iunie. Noi colaborări și șanse de câștig pentru unele zodii

Horoscop 20 mai - 21 iunie. Potrivit horoscopului realizat de Neti Sandu, în această perioadă,…

2 ore ago

Citeste si: