marți, noiembrie 30, 2021

Spitalul Militar de campanie de la Otopeni de lângă București a reluat din 2 august internările pentru pacienții cu coronavirus.

Spitalul ROL 2, din curtea Institutului “Ana Aslan”, a fost

Te-ar mai interesa: Un medic atenționează. Greșeala pe care o fac mulț...

gândit pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, inaugurat la sfârșitul lunii martie, în plină stare de urgență, iar recent a fost modernizat și extins.

Reprezentanții Spitalului Militar Central precizează că în noua configurație sunt asigurate în total 167 de paturi, 23 de paturi sunt destinate secției de anestezie și terapie intensivă, 56 de paturi pentru pacienții cu forme medii și ușoare de boală, în spații noi create prin amplasarea a 30 de containere medicale de cazare și 16 containere sanitare dotate cu dușuri și toalete.

Totodată, în cadrul ROL 2 există și o zonă tampon cu o capacitate

Te-ar mai interesa: Predicțiile unui epidemiolog despre România: „valu...

maximă de 24 de paturi pentru izolarea pacienților aflați în așteptarea rezultatelor testelor COVID-19.

Alte 64 de paturi sunt tot pentru pacienții cu forme medii și ușoare, însă sunt amenajate în corturi. Medicul rezident ATI ROL 2 Claudia Costan spune că îngrijirea pacienților infectați cu noul coronavirus nu este o misiune uşoară şi își dorește ca oamenii să înțeleagă gravitatea bolii:

Claudia Costan, pentru Radio România: ”Să respecte regulile impuse de autorități, să înțeleagă cât de gravă este această situație, să ia foarte în serios acest virus, pentru că virusul există.”

Doi

Te-ar mai interesa: Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Andrei...

dintre pacienții pe care îi îngrijeşte locotenent doctor Claudia Costan întăresc afirmațiile medicului. Primul este un pacient cu stare ameliorată care așteaptă să i se facă un al doilea test după ce a ieșit negativ și să poată respira fără tubul de oxigen. Cea de-a doua pacientă are vârsta de 64 de ani, este internată de aproximativ o lună, are o stare ameliorată cu un test negativ, însă are și boli asociate (…)

Te-ar mai interesa: Super-imunitate la COVID: una dintre marile puzzle...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri