Categories: Ştiri sănătate

Spitalul Universitar de Urgența București a anunțat care este stadiul a două structuri de tip ambulatoriu

Spitalul Universitar de Urgența București a anunțat care este stadiul a două structuri de tip ambulatoriu.

Cele două unități de tip ambulatoriu vor fi realizate cu sprijinul autorităților locale

Spitalul Universitar de Urgență București este în plin proces de avizare a două structuri de tip ambulatoriu, una este pentru medicina dentară și cealaltă pentru diferite servicii medicale, a anunțat managerul spitalului, Cătălin Cîrstoiu.

Dr. Cătălin Cîrstoiu, Managerul Spitalului de Urgență București

 

”Prima este un model, este ambulatoriu de medicină dentară, care va asigura permanența medicină dentară ca sistem public de serviciu de sănătate în sectorul 4 şi aici Primăria Sectorului 4, Consiliul Local și primarul au avut un rol fundamental în a face un acord de colaborare cu noi pentru o clădire absolut superbă, existentă deja. Cea de-a doua colaborare, pe care iarăși o operaționalizăm în scurt timp, este ambulatoriul de servicii medicale din Chitila, o clădire nouă, construit și dotată prin bani publici, bani europeni, ceea ce zic eu că e un exemplu bun, ducându-ne noi către comunitățile locale.” a precizat Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București

 

Ministrul sănătății Alexandru Rafila a menționat că la nivel național trebuie să existe rețele de spitale locale sau regionale și rețele de ambulatorii, care să fie în legătură cu asistența medicală primară și astfel să fie oferită toată gama de servicii medicale, a transmis RRA.

Spitalul Universitar de Urgență București

În anul 1978  se deschiderea Spitalului Clinic al Municipiului Bucureşti (SCMB). Între anii 1992-1993, Spitalul Clinic al Municipiului Bucureşti şi-a schimbat structura şi şi-a redimensionat activitatea, devenind Spitalul Universitar.

În anul 2011, Spitalul Universitar de Urgenţă a fost încadrat ca Spital Regional de Urgenţă de categoria 1, considerându-se că are un nivelul de competenţă foarte înalt;

Policlinica spitalului s-a transformat în Ambulatoriu SUUB și ulterior a fost preluat Ambulatoriul de Copii şi Tineret Cotroceni. La aceste două unități de ambulatoriu se vor adauga cele două noi secții aflate în faza de acreditare.

Recent Posts

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

24 de minute ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

54 de minute ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

2 ore ago

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

11 ore ago

Citeste si: