Categories: Stil de viaţă

Stațiunea balneară unde poți să mergi indiferent de anotimp. L-a fermecat până și pe doctorul Carol Davila

Stațiunea balneară unde poți să mergi indiferent de anotimp. Este una dintre cele mai apreciate și populare destinații turistice din România. Medicul Carol Davila a rămas fermecat de această stațiune și a ajutat la dezvoltarea ei.

Stațiunea Băile Olănești se numără printre cele mai cunoscute locații turistice din țară. Indferent de anotimp, această atracție adună turiști din întreaga țară și nu numai. Inclusiv doctorul Carol Davila a fost fermecat de această stațiune și a ajutat la valorificarea ei.

Stațiunea Băile Olănești funcționează în toate cele patru anotimpuri și combină caracteristicile terapeutice cu nevoia de odihnă.

Stațiunea turistică se află pe primul loc într-un top al stațiunilor balneoclimaterice din România, atat în ceea ce privește numărul de izvoare terapeutice, fluxul zilnic al acestora, precum și varietatea de ape minerale din zonă.

În acest loc sunt peste 35 de izvoare hidrominerale, adică izvoare naturale, dar și izvoare apărute în urma săpăturilor și forajelor din zonă.

În 1873, doctorul Carol Davila a fost captivat de Băile Olănești și, la îndemnul său, câteva mostre de ape minerale au ajuns la Expoziția Internațională de la Viena, câștigând medalia de aur, scrie Fanatik.

De asemenea, în 1868, medicul îl încuraja pe chimistul Bernath Londway să cerceteze chimic apele minerale de la Băile Olănești. Ca urmare a cercetărilor sale, cercetătorul a reușit să identifice 40 de izvoare minerale și să facă analiza a 23 dintre ele, aflate pe Valea Olănești, Valea Tisei, Valea Buduroiu și Valea Ripuroasa.

Ce poți să faci dacă ajungi la Băile Olănești?

Atunci când vorbim despre atracțiile pe care turiștii le pot vizita în Băile Olănești, există o mulțime de obiective turistice. Iubitorii de drumeții pot urma traseul către satul Tisa, o destinație care poate fi vizitată pe tot parcursul anului.

Traseul izvoarelor din Băile Olănești, mai cunoscut și sub numele de traseul balnear, pornește din Parcul Central al stațiunii și are o lungime de aproximativ 1,3 km. Locul de încheiere este reprezentat de Izvorul 24.

 

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

8 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

9 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

9 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

10 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

10 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

11 ore ago

Citeste si: