Medic: aceste boli ascunse duc la scăderea tensiunii arteriale

Tensiunea arterială scăzută poate fi cauzată de sângerări interne care apar din cauza unor boli nediagnosticate. Iată ce spune medicul rus Dr. Roman Kuleshov.

„Dacă o persoană începe să aibă simptome de tensiune arterială scăzută (hipotensiune), acesta poate fi un semn de pierdere de sânge ascunsă”, spune expertul.

Doctorul Kuleshov notează că astfel de sângerări interne pot apărea din cauza unei boli existente și pot trece neobservate pentru o perioadă lungă de timp.

„Hipotensiunea arterială este tensiunea arterială sub 100/60 (normalul este 120/80). Poate apărea din cauza unei hemoragii interne. O astfel de sângerare este de obicei nesemnificativă, așa că, de regulă, o persoană nu o observă”, a declarat medicul.

Boli care duc la scăderea tensiunii arteriale

Roman Kuleshov numește bolile care pot provoca hipotensiune din cauza sângerării interne: astfel, de exemplu, pot fi patologii ale tractului gastro-intestinal. În special, colita ulcerativă în tractul superior și inferior și tumorile intestinale duc la apariția hemoragiilor gastrointestinale.

La femei, fibroamele uterine sau endometrioza pot fi un factor de pierdere de sânge. De asemenea, poate apărea o stare hipotensivă din cauza unor probleme precum tromboza sau tromboembolismul, infarctul, deshidratarea și tulburările de ritm cardiac. De regulă, în aceste cazuri există o scădere bruscă a tensiunii. Medicul enumeră, de asemenea, semnele tensiunii arteriale scăzute în mod patologic.

Acestea includ: dureri de cap; amețeli; senzație de slăbiciune; paloare; transpirație abundentă; puls rapid; dispnee; stare de leșin.

Când să mergi la un medic

Dacă aveți simptome de tensiune arterială extrem de scăzută (hipotensiune) sau șoc, solicitați ajutor medical de urgență.

Majoritatea cadrelor medicale consideră că tensiunea arterială este prea scăzută doar dacă provoacă simptome. Amețeala minoră ocazională sau amețeala pot fi cauzate de multe lucruri, cum ar fi statul prea mult timp la soare sau într-o cadă cu hidromasaj. Este important să consultați un furnizor de servicii medicale pentru a obține un diagnostic corect.

Dacă aveți în mod constant valori scăzute ale tensiunii arteriale, dar vă simțiți bine, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă monitorizeze pur și simplu în timpul controalelor de sănătate de rutină. Poate fi util să țineți o evidență a simptomelor dumneavoastră, când apar și ce faceți în acel moment.

Recent Posts

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

14 minute ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

44 de minute ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

o oră ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

2 ore ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

2 ore ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

3 ore ago

Citeste si: