Categories: Stil de viaţă

Stațiunea cu ape magice din România. Se spune că vindecă zeci de boli

O stațiune din România reușește să atragă anual numeroși turiști grație apelor sale tămăduitoare. Stațiunea este localizată în Câmpia Banatului, iar persoanele care au fost deja aici sunt extrem de satisfăcute, mai ales că au profitat și de numeroase tratamente.

Stațiune din România care te scapă de boli

Stațiunea balneară Călacea se numără printre locurile de la noi din țară care are ape termale, folositoare pentru a scăpa de unele afecțiuni. Între acestea se numără bolile aparatului locomotor, ale sistemului nervos periferic și reumatismul.

Stațiunea se găsește la 25 de kilometri de Timișoara și la 30 de kilometri de Arad, fiind situată la o altitudine de 117 metri. Are o suprafață de 15 hectare, iar pe lângă sejurul și tratarea în apele termale, există numeroase activități de care te poți bucura, scrie Fanatik.

Pentru cine nu sunt recomandate apele termale de la Băile Călacea?

Tot la Băile Călacea se pot trata și gastrite sau afecțiuni hepato-biliare. Mare atenție, băile termale nu sunt indicate pentru turistii cu hipertensiune arterială, tumori maligne, tuberculoză sau insuficiență cardiacă.

Apa termală din Băile Călacea ajunge la o temperatură cuprinsă între 38 și 40 de grade Celsius și conferă rezultate prompte. Este împrejmuită de un spațiu verde fermecător. Stațiunea dispune, de asemenea, de un parc natural cu arbori seculari, un lac cu nuferi albi, o mică grădină zoologică și o pădure de salcâmi și molizi.

sursa foto: Facebook OPTBR

Ce tratamente mai poți face în stațiune

Și zona de agrement de la Băile Călacea este extraordinară. Dispune de o piscină cu bazin termal de dimensiuni olimpice și de terenuri amenajate pentru ca turiștii să practice diferite sporturi. În același timp, în cadrul stațiunii, turiștii mai pot face kinetoterapie, electroterapie, laserterapie, împachetări cu parafină, masaj, băi diadinamice sau de lumină.

”Ștrandul arată bine sunt trei bazine, unul cu apă termală cam prea caldă, unul pentru copii si unul mare pentru adulti cu apă rece. Există o terasă tip bar unde poti sta la o bere (…) Baza de tratament arata bine vazuta pe dinafară.

Se spune ca apa termală e ca la Felix, și se fac diferite proceduri care dau si rezultate tinand cont ca aceiasi pensionari vin tot in acest loc la tratament”, spun turiștii care au vizitat stațiunea Băilea Călacea, potrivit sursei.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

3 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

4 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

4 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

5 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

5 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică