Categories: Stil de viaţă

Un medic avertizează: Nu urinați la DUȘ. Obiceiul poate duce la probleme grave de sănătate

Medicii au avertizat oamenii să nu urineze la duș într-un mod regulat, deoarece ar putea „declanșa” o problemă gravă de sănătate care i-ar putea face să meargă mai des la toaletă.

Să fim sinceri, cu toții am urinat în duș cel puțin o dată, nu-i așa? Fie că ți se pare comod și economisești timp, fie că ți se pare dezgustător, dar ai făcut-o o dată din greșeală, nu este un lucru ieșit din comun – chiar dacă cei mai mulți dintre noi nu ar recunoaște niciodată că o fac.

Cu toate acestea, potrivit unui medic, nu ar trebui să facem din urinatul la duș un obicei regulat, deoarece ar putea declanșa de fapt o problemă gravă de sănătate care ar putea avea un impact asupra frecvenței cu care trebuie să mergem la toaletă în fiecare zi. Doctorul Teresa Irwin, ginecolog, a declarat că, în cazul femeilor în special, a face pipi la duș nu este neapărat un lucru rău, dar poate fi dăunător dacă se face prea des.

Într-un videoclip distribuit pe contul ei @dr.teresa.irwin de pe TikTok, Dr. Irwin a spus că urinatul la duș poate fi de fapt benefic pentru femei, dacă este făcut cu moderație, deoarece statul în picioare permite vezicii urinare să se golească complet, deoarece nu este restricționată de mișcarea de ghemuire sau de șezut.

Ce se întâmplă dacă urinezi frecvent la duș

Dar nu ar trebui să includeți urinarea în rutina zilnică de la duș, deoarece ați putea să provocați incontinență. Medicul a spus că, în cele din urmă, creierul tău va începe să asocieze sunetul apei curgătoare cu nevoia de a face pipi, astfel încât ori de câte ori vei deschide un robinet – chiar și doar pentru a spăla vasele – vei simți nevoia să te grăbești la toaletă, potrivit Mirror.

Ea a spus: „Știu că a existat o anumită confuzie cu privire la efectele negative ale faptului de a sta în picioare și de a urina la duș, așa că vreau doar să clarific unele lucruri. Urinatul la duș este, de fapt, un mod adecvat de a face pipi pentru femei, deoarece vă permite să vă goliți complet vezica.

„Ceea ce poate fi cauzat de a urina la duș în mod constant este că poate deveni un declanșator, astfel încât ori de câte ori auziți apă, fie că este vorba de spălatul vaselor, de chiuvetă sau de duș, acest lucru vă poate determina să vă doriți să faceți pipi, deoarece devine un declanșator. Asta dacă o faci tot timpul. Dacă o faci doar ocazional, nu va fi o problemă, de obicei.

Recent Posts

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

25 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică