Categories: Ştiri sănătate

Statul român se implică în cazul bebeluşului internat în Danemarca! Gabriela Firea a făcut anunțul

Statul român se implică în cazul bebeluşului internat în Danemarca! Gabriela Firea a făcut un anunț important despre cazul copilului.

Doi români, soţ şi soţie, au fost reţinuţi în Danemarca, la câteva zile după ce şi-au dus copilul de o lună la spital unde a fost internat. Medicii au stabilit că bebeluşul are hemoragie craniană şi îi suspectează pe părinții că l-au traumatizat și au cerut ajutorul poliției.

Statul român se implică în cazul bebeluşului internat în Danemarca!

În acest caz, Gabriela Firea, Ministerul Familiei, a anunțat că cel mic va fi adus în România când starea de sănătate va permite acest lucru. Cererea se va baza pe principiul de drept potrivit căruia menţinerea în familia extinsă a unui copil este o opţiune mai bună decât plasarea într-o instituţie sau familie străină, a afirmat, duminică, fostul edil al Capitalei.

„Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse va solicita mâine dimineaţă aducerea în ţară a copilului atunci când starea de sănătate i-o va permite. Cererea se va baza pe principiul de drept potrivit căruia menţinerea în familia extinsă a unui copil este o opţiune mai bună decât plasarea într-o instituţie sau familie străină”, a afirmat, duminică, Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, referitor la cazul familiei din Danemarca al cărui copil se află în prezent spitalizat, părinţilor fiindu-le interzise legăturile cu acesta.

Având în vedere circumstanţele în care s-a produs acest caz, Gabriela Firea a precizat că, vor începe negocierile cu autorităţile daneze.

Precizări importante făcute de Gabriela Firea: Având în vedere circumstanțele în care s-a produs acest caz vom începe discuțiile cu autoritățile daneze

„De asemenea vom rămâne în strânsă coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe, cu care reprezentanţii Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse au fost în contact permanent, pentru a vedea în ce măsură îi vom putea asista şi pe părinţii minorului aflaţi într-o situaţie extrem de dificilă”, a conchis ministrul Familiei.

Ambasadorul României la Copenhaga, Danemarca, a declarat în exclusivitate la Antena 3 că Statul Român a demarat procedurile de repatriere şi bebeluşul este în afara oricărui pericol.

„De când am fost sesizați cu acest caz am intreprins toate demersurile specifice, am trimis note verbale autorităţilor, am intrat în legătură directă cu polițistul de caz.

Vineri seara polițistul de caz ne-a transmis că bebeluşul este în afara pericolului de moarte şi primește îngrijiri medicale în spital, după ce bebeluşul a ajuns în stare critică acolo la spitalul din Odense”, a spus Ambasadorul României în Danemarca.

Părinţii vor primii ajutorul unui avocat
„Procedura standard a presupus punerea la dispoziție a unui avocat din oficiu. Am intrat în legătură cu ei. Autorităţile române competente au demarat deja procedura docilității de repatriere, iar aceasta va fi transmisă pe canale de specifice autorităţilor daneze.

Ceea ce se va întâmpla în continuare cu Matias va decide spitalul şi municipalitatea. Mâine vom avea o discuție cu ei”, a mai spus Ambasadorul României în Danemarca pentru sursa citată.

 

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

17 minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

47 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

o oră ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică