Categories: Stil de viaţă

Știați că există o zi în care se întâmplă cele mai multe despărțiri? Psihologii explică „cine e de vină”

Știați că există o zi în care se întâmplă cele mai multe despărțiri? Ei bine, potrivit unor statisticilor furnizate de Facebook, ziua în care majoritatea cuplurilor își spun adio, este 11 decembrie.

Mai mult, sezonul sărbătorilor de iarnă este, de asemenea, cea mai comună perioadă a anului în care relațiile tind să se destrame.

11 decembrie, ziua cu cele mai multe despărțiri

Experții spun că printre principalele motive se numără apropierea sărbătorilor și a Anului Nou. Paradoxal este că cei singuri cad în depresie, iar cei care se află într-un cuplu vor un un început odată cu venirea Anului Nou.

După ce au analizat postările de pe rețelele sociale care detaliază despărțirile, experții în date susțin că 11 decembrie este cea mai obișnuită zi în care cuplurile își spun adio, deoarece este „aproape, dar nu prea aproape” de Crăciun.

Potrivit Sydney Morning Herald, în perioada Crăciunului există cupluri care fac o trecere în revistă a întregului an și realizează că problemele lor încă nu au fost rezolvate.

„Cred că, la sfârșitul anului, cuplurile se despart pentru că presupun că problemele de bază pe care le-au avut în relația lor ar fi fost rezolvate până acum și le este teamă să poarte aceleași probleme într-un an nou.

Avem tendința de a folosi această perioadă a anului pentru a reflecta și a ne întreba ce ne dorim cu adevărat și ce nu funcționează și apoi să luăm decizii pentru a continua sau a termina”, a declarat expertul în întâlniri Renee Slansky, potrivit sursa citată.

Stresul și Crăciunul sunt „de vină”

Psihologul Marny Lishman a oferit și o perspectivă asupra motivului pentru care ziua de 11 decembrie a fost numită „ziua despărțirii”, explicând că perioada aglomerată a anului pune multă presiune asupra cuplurilor.

„În multe cazuri, oamenii pot deveni destul de copleșiți, ceea ce poate duce la sentimente de stres”, a declarat Lishman pentru ziar. „Și atunci când oamenii sunt stresați, pot deveni deconectați, iritabili și nefericiți”.

Stresul oferit de cadouri poate provoca, de asemenea, explozia relațiilor în săptămânile premergătoare Crăciunului.

Dr. Dorree Lynn a declarat pentru ABC News că petrecerea Crăciunului împreună este o experiență „intima” pentru cupluri, iar cei care nu vor merge departe au tendința de a realiza acest lucru în jurul datei de 11 decembrie.

„Dacă nu ești sigur, mai ales dacă nu te-ai întâlnit de câțiva ani, mulți oameni au probleme legate de oferirea de cadouri și cât de intim este oferirea de cadouri. Se sperie pentru că nu vor să pună presiune pe cealaltă persoană, dar, pe de altă parte, nu vor să se simtă ca un prost care dă ceva și nu primește nimic înapoi”, a explicat Lynn.

Un sondaj din Marea Britanie a constatat, de asemenea, că majoritatea oamenilor cred că ultima zi acceptabilă înainte de Crăciun pentru a iniția o despărțire este 6 decembrie.

În afară de această dată, cuplurile au găsit următorul moment optim pentru a se despărți este mijlocul lunii martie.

Recent Posts

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

25 de minute ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

55 de minute ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

o oră ago

Lipsa acestei vitamine predsipune la demență și insuficiență cardiacă. Aproape jumătate dintre vârstnici au carență

Aproape jumătate dintre persoanele vârstnice se confruntă cu lipsa unei vitamine esențiale pentru creier.  Datele…

2 ore ago

O femeie a murit după ce copilul ei care sunase la salvare nu a fost luat în serios de operatori

O femeie din SUA a murit după ce baiețelul ei, în vârstă de 5 ani,…

2 ore ago

Anunț îngrijorător al meteorologilor. România, afectată de un fenomen meteo neobișnuit

România, afectată de un fenomen meteo neobișnuit. Un val polar a coborât asupra României, manifestându-și…

3 ore ago

Citeste si: