Categories: Ştiri sănătate

Studenții de la Medicină, voluntari în spitalele care tratează Covid-19. Iată câți studenți au fost repartizați până acum!

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a inițiat un plan de suplimentare a personalului medical din spitalele care tratează Covid-19. Acesta prevede înscrierea și repartizarea studenților la Medicină către cadrele medicale ce au nevoie de ajutor, în contextual actual.

Potrivit g4media.ro, aproape 2000 de studenți la Medicină s-au înscris în cadrul programului, iar 720 dintre aceștia au fost deja repartizați către unitățile medicale responsabile pentru tratarea cazurilor de Covid-19. Cadrele medicale din spitalele care tratează Covid-19 vor fi ajutate de voluntarii inscriși.

Primele ordine de repartizare au fost semnate marți, ca urmare a intrării în vigoare a ordonanței care privește adoptarea unor măsuri de urgență în domeniul medical pentru prevenirea și combaterea pandemiei. Studenții voluntari se vor alătura cadrelor medicale din prima linie, responsabile pentru tratarea pacienților de Covid-19.

După 6 zile de la aprobarea ordonanței s-au înscris aproximativ 2000 de voluntari, dintre care 720 au fost deja repartizați în 25 de județe. În următoarea perioadă se va repartiza încă o serie de studenți în mai multe unități sanitare din țară.

„Unul din pașii care au fost luați este recrutarea unui număr de studenți care să lucreze pe posturi de asistenți medicali, pentru că nu numai de medici e nevoie, e nevoie foarte mult de asistenți medicali, de supraveghere a acestor bolnavi”, a declarat Arafat pentru Digi24, la începutul demersului.

Liderul Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat că recrutarea studenților pentru posturile de asistenți medicali este un lucru esențial în îngrijirea corespunzătoare a pacienților. Asistenții medicali sunt indispensabili pentru evaluarea pacienților și supravegherea evoluției lor. Astfel, Raed Arafat decis ca studenții de la Medicină și de la Asistență Medicală Generală să fie responsabili pentru o parte dintre pacienții internați în spitale.

Raed Arafat a declarat că studenții care s-au înscris în acest program fac parte din cadrul universităților de Medicină și Asistență Medicală Generală din anii IV, V și VI.

 

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

3 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

3 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

4 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

4 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

5 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra