Categories: Ştiri sănătate

STUDIU: Noua variantă provoacă sau nu forme mai grave?

Cercetătorii nu cunosc, nici până în acest moment, toate modurile în care acest virus afectează organismul. Multe persoane se confruntă cu forme severe de boală și simptome COVID prelungite, mai ales în cadrul valului anterior.

De la apariția variantei Omicron, specialiștii au vrut să afle dacă această tulpină provoacă forme mai severe de boală, pe lângă nivelul ridicat de contagiozitate.

Omicron provoacă forme mai grave de COVID?

Două cercetări universitare din Marea Britanie arată că varianta Omicron a coronavirusului provoacă forme mai puţin grave de COVID şi mai puţine spitalizări, comunică RRA.

Datele mai arată că protecţia faţă de Omicron oferită de doza booster de vaccin începe să scadă la 10 săptămâni de la rapel. Aceste studii confirmă informaţiile din Africa de Sud, Danemarca, Anglia şi Scoţia, care au indicat toate o severitate redusă a variantei Omicron. Autorităţile atrag însă atenţia că şi în varianta mai blândă, virusul poate pune presiune asupra spitalelor, deoarece se răspândeşte mult mai repede.

Studii preliminare făcute de Imperial College London susţin că Omicron ar cauza cu până la 40% mai puține spitalizări cu forme grave ale bolii față de varianta Delta a virusului.

Oamenii de știință atrag însă atenția că aceste studii se bazează pe pacienți în general tineri și în contextul în care peste 90% dintre britanici sunt vaccinați. Profesorul Azra Ghani, de la Imperial College, a explicat într-o serie de interviuri faptul că veștile sunt încurajatoare, dar există încă îngrijorări.

„Avem de-a face cu un număr redus de spitalizări. Marea îngrijorare este că în perioada Crăciunului vor fi întâlniri între generații diferite, iar în acest moment nu știm cât de sever este Omicron în rândul persoanelor în vârstă”, explică Azra Ghani.

Un al studiu făcut de Universitatea din Edinburgh pe un număr redus de pacienți indică și el că Omicron ar cauza cu până la 65% mai puține spitalizări. Marea Britanie a înregistrat ieri pentru prima dată peste 100.000 de infectări cu COVID într-o singură zi. Epicentrul pandemiei este acum Londra.

Recent Posts

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de…

6 minute ago

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

36 de minute ago

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

o oră ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

2 ore ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

13 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

14 ore ago

Citeste si: