joi, iunie 30, 2022

Cercetătorii nu cunosc, nici până în acest moment, toate modurile în care acest virus afectează organismul. Multe persoane se confruntă cu forme severe de boală și simptome COVID prelungite, mai ales în cadrul valului anterior.

De la apariția variantei Omicron, specialiștii au vrut să afle dacă această tulpină provoacă forme mai severe de boală, pe lângă nivelul ridicat de contagiozitate.

Te-ar mai interesa: Oana Zăvoranu, scandal cu managerul Spitalului Col...

Omicron provoacă forme mai grave de COVID?

Două cercetări universitare din Marea Britanie arată că varianta Omicron a coronavirusului provoacă forme mai puţin grave de COVID şi mai puţine spitalizări, comunică RRA.

Datele mai arată că protecţia faţă de Omicron oferită de doza booster de vaccin începe să scadă la 10 săptămâni de la rapel. Aceste studii confirmă informaţiile din Africa de Sud, Danemarca, Anglia şi Scoţia, care au indicat toate o severitate redusă a variantei Omicron. Autorităţile atrag însă atenţia că şi în varianta mai blândă, virusul poate pune presiune asupra spitalelor, deoarece se răspândeşte mult mai repede.

Te-ar mai interesa: Ultima dorință a Monicăi Tatoiu. Dezvăluiri copleș...

Studii preliminare făcute de Imperial College London susţin că Omicron ar cauza cu până la 40% mai puține spitalizări cu forme grave ale bolii față de varianta Delta a virusului.

Oamenii de știință atrag însă atenția că aceste studii se bazează pe pacienți în general tineri și în contextul în care peste 90% dintre britanici sunt vaccinați. Profesorul Azra Ghani, de la Imperial College, a explicat într-o serie de interviuri faptul că veștile sunt încurajatoare, dar există încă îngrijorări.

Te-ar mai interesa: Depresia postnatală. „Îmi doream să nu mă mai trez...

„Avem de-a face cu un număr redus de spitalizări. Marea îngrijorare este că în perioada Crăciunului vor fi întâlniri între generații diferite, iar în acest moment nu știm cât de sever este Omicron în rândul persoanelor în vârstă”, explică Azra Ghani.

Un al studiu făcut de Universitatea din Edinburgh pe un număr redus de pacienți indică și el că Omicron ar cauza cu până la 65% mai puține spitalizări. Marea Britanie a înregistrat ieri pentru prima dată peste 100.000 de infectări cu COVID într-o singură zi. Epicentrul pandemiei este acum Londra.

Te-ar mai interesa: R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare. Câ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private