Categories: Ştiri sănătate

Studiu: SARS-CoV-2 poate afecta fertilitatea bărbaților. Ce arată noile descoperiri?

Un nou studiu arată că virusul SARS-CoV-2 poate afecta fertilitatea bărbaților. Iată care sunt simptomele afecțiunii și care sunt riscurile la care te poți expune

Potrivit foxnews.com, noul coronavirus poate influența în mod negativ fertilitatea bărbaților. Anumiți bărbați care s-au recuperat de Covid-19 au raportat dureri testiculare, iar medicii trag un semnal de alarmă în această privință.

Un nou studiu din cadrul Universității Miami Miller, Facultatea de Medicină, a descoperit potențiale asocieri între noul coronavirus și impactul asupra fertilității masculine. Cercetătorii au analizat țesuturile pacienților decedați, iar în urma autopsiei au descoperit că virusul se afla în interiorul testiculelor.

De asemenea, au găsit SARS-CoV-2 și în interiorul testiculelor unui tânăr care s-a recuperat de Covid-19, fără să manifeste simptome.

”Pacientul a efectuat un test după ce s-a recuperat de forma asimptomatică de Covid-19. Acesta a ieșit negativ, cu toate că virusul era încă prezent în testicule. Descoperirea este remarcabilă, neașteptată și merită să fie cercetată”, a susținut Dr. Ranjith Ramasamy, profesor și director de urologie la Facultatea Miller.

Sunt necesare teste aprofundate ale acestei descoperiri pentru a stabili concret în ce măsură virusul SARS-CoV-2 poate afecta fertilitatea bărbaților. Cu toate acestea, un pacient s-a prezentat pentru un control medical privind fertilitatea, după ce s-a recuperat în urma contractării virusului. Specialiștii recomandă bărbaților care prezintă dureri testiculare să efectueze un control urologic amănunțit, în special dacă au suferit de Covid-19.

”Durerea testiculară poate fi un simptom conform căruia virusul SARS-CoV-2 a pătruns în interiorul țesuturilor. Bărbații care vor să fie siguri că nu au afecțiuni cauzate de virus sunt sfătuiți să își facă testele necesare, inclusiv evaluarea nivelului de testosteron și analiza unor probe de sânge”, a adăugat Dr. Ramasamy.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

4 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

5 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

6 ore ago

Citeste si: