SUA: Creștere FĂRĂ PRECEDENT a cazurilor de infecție cu virusul sincițial respirator la COPII. „Suntem într-un sfânt iad”, spun doctorii

SUA: Creșterea bolilor cu virusul sincial respirator (RSV) umple mai mult de 70% din paturile de spitale de pediatrie din SUA. Spitalele din Statele Unite sunt în prezent copleșite de o creștere precoce „fără precedent” a cazurilor de RSV, care poate fi severă la sugarii cu vârsta de 12 luni și mai mici.

Cazurile de virus respirator sincițial sunt în creștere în Statele Unite, provocând o penurie de paturi de spital pentru copii, spun autoritățile.

SUA: Creștere FĂRĂ PRECEDENT a cazurilor de infecție cu virusul sincițial respirator la COPII

În timp ce RSV atinge de obicei vârfuri la sfârșitul iernii, aproximativ 71% din cele 40.000 de paturi pediatrice din America sunt în prezent umplute, potrivit Departamentului de Sănătate și Servicii Umane, care este cel mai mare din ultimii doi ani, conform ABC News.

Spitalele din întreaga țară numesc creșterea numărului de cazuri „fără precedent”, iar Centrele pentru Controlul Bolilor au confirmat joi că a existat o creștere în multe părți ale țării, potrivit CNN.

Creșterea a lovit state precum Rhode Island, Washington, Colorado, Texas, Ohio, Louisiana, New Jersey, Massachusetts și Districtul Columbia și determină unele spitale să ia măsuri de precauție speciale.

  • Centrul Medical pentru Copii din Connecticut din Hartford a declarat pentru ABC News că ar putea colabora cu Garda Națională și Asociația Federală de Management al Urgențelor pentru a înființa un cort pe terenul spitalului.
  • La Centrul Medical pentru Copii Cook din spitalul Fort Worth, Texas, un purtător de cuvânt a declarat pentru CNN că aproape jumătate din UTI este plină cu cazuri de RSV. Din 2 octombrie până în 8 octombrie, spitalul a avut 210 cazuri de RSV; o săptămână mai târziu, avea 288.

Virusul provoacă complicații severe la copiii mai mici de un an

Virusul, care provoacă simptome ușoare, asemănătoare răcelii în rândul adulților și copiilor mai mari, poate duce la complicații mai severe la copiii mai mici de 12 luni, potrivit CDC, și se răspândește la tractul respirator inferior, provocând pneumonie sau bronșiolită.

„Cei mai mulți oameni se recuperează într-o săptămână sau două, dar RSV poate fi grav, în special pentru sugari și adulți în vârstă”, potrivit CDC.

Simptomele includ:

  • Curgerea nasului
  • Scăderea apetitului
  • Tuse și strănut
  • Febră
  • Rrespiraţie şuierătoare

„La sugarii foarte mici cu RSV, singurele simptome pot fi iritabilitatea, scăderea activității și dificultăți de respirație”, potrivit CDC.

La Spitalul UH Rainbow Babies & Children’s din Cleveland, spitalul a a ajuns la capacitate maximă la începutul acestei luni, refuzând internările externe de urgență, conform CNN.

„Sper că atingem vârful în acest moment, pentru că dacă nu suntem, atunci sfânt iad”, a declarat Dr. Amy Edwards, director medical asociat pentru controlul infecțiilor pediatrice.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

2 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

3 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

3 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

4 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

4 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

5 ore ago

Citeste si: