Sari la conținut

O nouă șansă pentru copiii care se nasc cu probleme cardiace. Aceștia pot fi operați în România, din nou

Sursa: Unsplash

În România, anual, sute de copii se nasc cu probleme cardiace care au nevoie de intervenție chirurgicală. Până acum, copiii erau nevoiți să plece în străinătate pentru o nouă șansă.

Din fericire, după mai bine de 20 de ani, medicii din România pot opera cu succes copiii cu probleme cardiace. În parteneriat cu o clinică din Milano, Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara va oferi ajutor medical de specialitate.

Copiii cu probleme cardiace, operați în România

Operaţiile pe cord la copii vor fi reluate la Timişoara, după 20 de ani.

Institutul de Boli Cardiovasculare din oraş inaugurează, astăzi, un compartiment de chirurgie pediatrică, realizat printr-o investiţie de 2 milioane de euro.

Primele operaţii vor fi realizate în parteneriat cu o clinică din Milano, le care se alătură medici specialişti din Bucureşti şi Târgu Mureş.

Anual, în România peste 2.000 de copii se nasc cu probleme cardiace, iar mulţi sunt obligaţi să se opereze în străinătate, anunță RRA.

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara a finalizat pregătirea infrastructurii pentru reluarea operațiilor pe cord la copii, reușind să realizeze un compartiment cu circuite complete și independente dedicat chirurgiei cardiovasculare pediatrice.

Acesta cuprinde săli de operații, o secție de terapie intensivă, saloane – cu un total de 12 paturi – și cabinete de diagnostic și terapie dotate cu aparatura necesară.

Spitalul dispune de o echipă medicală pregătită pentru efectuarea acestor intervenții, în urma unor cursuri realizare în cadrul unui proiect de colaborare semnat între Ministerul Sănătății și Policlinica San Donato din Italia, precum și a mai multor stagii de perfecționare desfășurate la Bucureşti și Târgu Mureș.

Amânate din cauza pandemiei, primele intervenții sunt programate să înceapă sub îndrumarea medicilor specializați de la clinicile partenere. Se estimează că anual vor putea fi efectuate până la 200 de astfel de operații.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel