Conopida este bogată în substanțe organice complexe, esențiale pentru menținerea sănătății organismului. Ca și alte legume din familia cruciferelor (varza, broccoli), conopida stimulează imunitatea, detoxifică ficatul și previne câteva tipuri de cancer.
Pentru a beneficia la maximum de calitățile terapeutice ale acestei legume este bine să o consumați crudă, ca atare, sau sub formă de suc.
Beneficiile sucului de conopidă
Alegeți o conopidă proaspătă, fără pete. Spălați-o bine, tăiați-o în bucăți mici și puneți-o în storcător. Dacă gustul nu va încântă prea tare puteți să combinați sucul de conopidă cu suc de mere sau de morcovi.
Sucul de conopidă este benefic pentru mucoasa stomacului, se digeră ușor și este absorbit rapid de organism. Acest suc ajută la cicatrizarea ulcerului duodenal, la vindecarea constipației și la scăderea nivelul glucozei din sânge.
De asemenea, sucul de conopidă are acțiune de protecție celulară, scade riscul de dezvoltare a tumorilor. Printre formele de cancer care sunt prevenite prin consumul de conopidă, menționăm cancerul de sân, de colon, ovarian, de prostată și pulmonar.
Durere pentru Oana Lis. Soția lui Viorel Lis a povestit la un moment dat care…
Fostul președinte al României, Ion Iliescu, ține o dietă riguroasă și se pare că acest…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a prezentat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse cele șase ritualuri cu ajutorul…
Camelia Pătrășcanu susține că acest semn are nevoie de atenție pentru că riscă să comită…
Mulți oameni nu știu că au o problemă la ficat pentru că nu simt durere.…
Mulți oameni includ ouăle la micul dejun. Dar cum afectează acest lucru ficatul? Nutriționistul rus…