Sucul de rodii, un elixir pentru sănătate. Fructul este folosit de mii de ani ca medicament

Sucul proaspăt nu trebuie să fie verde sau plin de spanac pentru a fi sănătos. Sucul de rodie conține mai mult de 100 de substanțe fitochimice. Rodia a fost folosită de mii de ani ca medicament.

În prezent, sunt studiate diferitele beneficii medicale ale sucului de rodie. Poate ajuta la prevenirea cancerului, la sistemul imunitar și la fertilitate.

Beneficii ale rodiei

Mai jos sunt câteva dintre posibilele beneficii ale rodiei.

1. Antioxidanți

Rodiile au fost consumate de-a lungul istoriei pentru beneficiile lor medicale. Astăzi, sucul acestui fruct este o parte populară a dietelor sănătoase.

Semințele de rodie își capătă culoarea roșie aprinsă din polifenoli. Aceste substanțe chimice sunt antioxidanți puternici.

Sucul de rodie conține niveluri mai mari de antioxidanți decât majoritatea celorlalte sucuri de fructe. De asemenea, are de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu și ceaiul verde. Antioxidanții din sucul de rodie pot ajuta la eliminarea radicalilor liberi, la protejarea celulelor de deteriorare și la reducerea inflamației.

2. Vitamina C

Sucul unei singure rodii are mai mult de 40% din necesarul zilnic de vitamina C. Vitamina C se poate descompune atunci când este pasteurizată, așa că alegeți sucul de rodie de casă sau proaspăt pentru a obține cei mai mulți nutrienți.

3. Prevenirea cancerului

Sucul de rodie a făcut furori când cercetătorii au descoperit că ar putea ajuta la oprirea creșterii celulelor canceroase de prostată. În ciuda multiplelor studii privind efectele sucului asupra cancerului de prostată, rezultatele sunt încă preliminare.

Deși nu au existat studii pe termen lung pe oameni care să demonstreze că sucul de rodie previne cancerul sau reduce riscul, adăugarea lui în dieta ta chiar nu strica. Au existat rezultate încurajatoare în studiile de până acum, iar studii mai mari sunt acum în curs de desfășurare.

4. Protecție împotriva bolii Alzheimer

Se crede că antioxidanții din suc și concentrația lor ridicată opresc progresia bolii Alzheimer și protejează memoria.

Sucul de rodii, un elixir pentru sănătate. Fructul este folosit de mii de ani ca medicament

5. Digestia

Sucul de rodie poate reduce inflamația din intestine și poate îmbunătăți digestia. Poate fi benefic pentru persoanele cu boala Crohn, colită ulceroasă și alte boli inflamatorii intestinale.

Deși există credințe și cercetări contradictorii despre dacă sucul de rodie ajută sau agravează diareea, majoritatea medicilor recomandă să o evitați până când vă simțiți mai bine și simptomele s-au rezolvat.

6. Antiinflamator

Sucul de rodie este un puternic antiinflamator datorită concentrației mari de antioxidanți. Poate ajuta la reducerea inflamației în întregul corp și la prevenirea stresului oxidativ și a daunelor.

7. Artrita

Flavonolii din sucul de rodie pot ajuta la blocarea inflamației care contribuie la osteoartrita și deteriorarea cartilajului. Efectele posibile asupra osteoporozei, artritei reumatoide și a altor tipuri de artrită și inflamații articulare sunt în prezent studiate.

8. Boli de inima

Sucul de rodie ar putea fi cel mai sănătos suc pentru inimă. Se pare că protejează inima și arterele.

Studiile mici au arătat că sucul îmbunătățește fluxul de sânge și împiedică arterele să devină rigide și subțiri. De asemenea, poate reduce creșterea plăcii și acumularea de colesterol în artere. Cu toate acestea, rodia poate reacționa negativ cu medicamentele pentru tensiune și colesterol, cum ar fi statinele.

Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a vă răsfăța cu suc sau de a lua un supliment cu extract de rodie.

9. Tensiunea arterială

Consumul zilnic de suc de rodie poate ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale sistolice. O analiză cuprinzătoare a studiilor randomizate controlate a indicat că includerea sucului de rodie în fiecare zi ar fi benefică pentru sănătatea inimii.

10. Antiviral

Între vitamina C și alți nutrienți care vă întăresc sistemul imunitar, cum ar fi vitamina E, sucul de rodie poate alunga bolile și poate lupta împotriva infecțiilor. De asemenea, rodiile s-au dovedit a fi antibacteriene și antivirale în testele de laborator. Efectele sale asupra infecțiilor comune și virușilor sunt în curs de studiu.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: