Categories: Știrile zilei

Suma colosală încasată din servicii fictive de o farmacistă. Din banii obţinuţi ilegal şi-a cumpărat haine, bijuterii și o maşină de lux

Din cuprinsul articolului

Farmacista șefă a unui spital din județul Bihor a încasat peste 377.000 de lei, ilegal, din servicii medicale fictive. Din sumele pe care le-a obținut, femeia și-a cumpărat haine, bijuterii și un autoturism de lux.

Eva Balogh, farmacista șefă a spitalului din Marghita, a fost trimisă în judecată în decembrie 2021, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

În perioada 2015-2018, femeia a decontat la CAS Bihor bani pentru îngrijirea la domiciliu a unor pacienți care, în realitate, nu erau asistați medical. Femeia a întocmit pe numele mai multor pacienți imobilizați la pat dosare pentru îngrijiri la domiciliu, iar apoi a decontat sute de servicii medicale de care, în realitate, oamenii nu au beneficiat niciodată.

Potrivit procurorilor, aceasta a reușit să obțină 377.000 de lei din servicii medicale fictive.  Din sumele pe care le-a obținut, femeia și-a achiziționat haine, bijuterii și o mașină.

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Cum acţiona farmacista infractoare

Potrivit anchetatorilor, femeia aborda bolnavii din spital, ori pe rudele acestora, iar mai apoi le lua actele de identitate, precum și pe cele medicale și le promitea acestora că vor primi scutece gratuite, prin intermediul firmei sale, un SRL cu activități ”referitoare la sănătatea umană”.

În realitate, pacienții nu au avut parte de îngrijiri medicale speciale, iar femeia, după ce a obținut sumele de bani decontate de CNAS, și-a cumpărat haine, bijuterii și o mașină.

”Le folosea pentru întocmirea dosarelor de solicitare de îngrijiri medicale la domiciliu, care erau ulterior aprobate de preşedintele CAS Bihor, urmând folosirea frauduloasă de către inculpată a cardurilor de sănătate ale pacienţilor cu prilejul semnării electronice a serviciilor medicale pentru decontarea unor servicii medicale neprestate”, au explicat magistrații, notează bihon.ro.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

20 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

50 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică