Categories: Ştiri sănătate

Sunt sesizate tot mai multe certificate de imunizare false. Cum vor răspunde autoritățile în astfel de circumstanțe?

În România sunt sesizate tot mai multe certificate false de vaccinare. Cu toate acestea, autoritățile susțin că nu există încă o evidență clară a numărului de certificate false existente.

În majoritatea cazurilor, autoritățile descoperă că anumite persoane au un certificat fals în momentul internării. Deși documentul atestă vaccinarea anti-COVID, persoanele ajung să dezvolte o formă gravă de boală și recunosc, până la urmă, că de fapt nu au fost imunizate.

Certificate false de vaccinare în România

Nu există până în prezent o evidență clară a certificatelor false de vaccinare împotriva COVID-19, afirmă ministrul sănătății, Ioana Mihăilă. Ea îi îndeamnă atât pe medici, cât și pe pacienți să colaboreze cu organele de anchetă pentru descoperirea celor care au recurs la astfel de metode.

„ Noi suntem în legătură cu organele de cercetare şi în momentul în care primim informaţii legate de emiterea de certificate false de vaccinare, sesizăm poliţia, discutăm cu medicii din spitale, cei care primesc şi internează din ce în ce mai mulţi pacienţi care apar în evidenţe ca vaccinaţi şi care atunci când dezvoltă o formă moderat-severă, recunosc că de fapt sunt nevaccinaţi şi încurajăm medicii şi încurajăm pacienţii să colaboreze cu poliţia pentru a-i descoperi pe cei care au recurs la astfel de metode şi vorbim mai ales de personalul medical care a emis certificate de vaccinare fără ca pacienţii să fie vaccinaţi”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, potrivit Rador.

România, pregătită pentru valul 4

România este pregătită pentru valul patru al pandemiei, dar cât mai mulți oameni ar trebui să se vaccineze pentru a nu se îmbolnăvi de COVID-19, susține Florin Cîțu, în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din Botoșani.

„Ar trebui să ne vaccinăm dacă vrem să trecem peste pandemie. În iarnă, când înaintea valului trei, problema pe care o aveam era că nu aveam doze de vaccin, nu aveam fluxuri de vaccinare.

Această problemă am rezolvat-o. Astăzi avem și vaccin, avem și centru de vaccinare, oameni care sunt aici de dimineața până seara, așteaptă să vaccineze, și în condiții foarte bune. Depinde doar de noi să trecem prin acest val patru cu cât mai puține cazuri. Trebuie să ne vaccinăm. Altă soluție nu există.

Centrele de vaccinare au păstrat toate capacitatea pe care o avem. Putem să vaccinăm peste 100 de mii de persoane zilnic”, afirmă premierul.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

10 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

10 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

11 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

11 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

12 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

12 ore ago

Citeste si: