Categories: Ştiri sănătate

Suntem de acord că nu suntem de acord. Cât de deschis ești să asculți până la capăt răspunsul interlocutorului tău chiar dacă nu ești de acord cu el

Vineri, pe 24 noiembrie, începând cu orele 18.30, în sala Studio a Universității Spiru Haret, de pe str. Ion Ghica nr, 13, parter, ai ocazia să participi la o conferința internațională Suntem în acord că nu suntem de acord susținută de Maestrul Swami Ananda Saraswati, călugăr în tradiția hindusă, Maestru Yoga și Vedanta. 

Calitatea răspunsului este dată de calitatea întrebării. O întrebare bine gândită care apare în urma unei preocupări oneste devine o ancoră folositoare în procesul de învățare. Nu există întrebare prea simplă sau neimportantă atâta timp cât este relevantă pentru noi. Înainte de a pune o întrebare, întreabă-te la rândul tău cum răspunsul pe care-l vei primi va aduce valoare, va îmbunătății sau chiar va schimba modul tău fix de a gândi de acum.
În Vedanta suntem încurajați să întrebăm păstrând atitudinea că persoana din fața noastră nu deține ‘adevărul absolut’ însă ne poate oferi o perspectivă nouă pe care nu o cunoșteam anterior. Putem să nu fim de acord cu ce spune interlocutorul nostru și totodată să avem deschiderea să ascultăm până la capăt dacă răspunsul este logic sau cel puțin nu este ilogic. 

Avem ocazia să fim îndrumaţi de Maestrul Swami Ananda Saraswati, călugăr în tradiția hindusă, Maestru Yoga și Vedanta, care aloca timp preţios perioadelor de izolare în liniştea sacră a Munţilor Himalaya. Este autor al peste 30 de cărţi publicate în diferite limbi, sanscrita, engleză, italiană si limba română. De asemenea, este Editor Fondator al ziarului socio-religios, ‘Ama Vivek’ şi columnist pentru o serie de publicaţii în limba oria, vorbită în estul Indiei. Fondatorul Centrelor Yoga Vidya şi a Fundaţiei Vidya Vahini Trust, cu Ashram ul Yoga Vidya, din sudul Indiei, Chennai şi Yoga Vidya Gurukulam aflat pe malul fluviului Ganga, în munţii Himalaya.
Swami Ananda Saraswati se află necontenit în serviciul societăţii oferind prelegeri, conferinţe, cursuri şi seminarii pe tema cunoşterii de sine şi Yoga, atat în India, cât şi în Noua Zeelanda, Malaesia, Singapore, Japonia, Italia, Elveţia, Germania.
Swami Ananda Saraswati vine la București din liniștea sacră a Muntilor Himalaya, din Ashramul Yoga Vidya Gurukulam aflat pe malul fluviului Gange.

La conferință participă și:
Victoria Gall – Fondator al asociației Yoga Vidya România
Prof. univ. dr. Petru Lisievici – Director departament Psihologie și Științele Educației
Prof. univ. dr. Matei Georgescu – psihanalist

Intrarea este gratuită.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra