Categories: Stil de viaţă

Superalimentul care îmbunătățește oxigenarea sângelui și dezvoltă masa musculară

Proteinele sunt o sursă necesară și esențială pentru organism, cu atât mai mult pentru cei care doresc să își crească rapid mușchii.

Unul dintre principalele obiective ale celor care frecventează sala de sport sau fac exerciții fizice regulate este creșterea masei musculare. Din acest motiv, shake-urile făcute în casă au devenit atât de populare pentru a completa acest obiectiv.

Cu toate acestea, pentru a crește masa musculară, nimic nu se compară cu o bună rutină de exerciții fizice și o dietă bogată în proteine, potrivit unui studiu publicat de The National Institute of Health din Statele Unite.

De fapt, proteinele sunt protagonistele în atingerea acestui obiectiv, fiind o sursă necesară și fundamentală pentru organism și, cu atât mai mult, pentru cei care vor să își crească rapid mușchii. Alimentele pentru a câștiga masă musculară sunt cele care furnizează proteine de înaltă calitate, cum ar fi carnea, ouăle și unele leguminoase, cum ar fi fasolea.

Cu toate acestea, proteinele nu sunt singurele substanțe nutritive de care organismul are nevoie pentru a favoriza creșterea musculară, aportul de carbohidrați, precum pastele, orezul, cerealele și pâinea (de preferat integrală) fiind de asemenea necesar pentru a produce energie în timpul activității fizice, dar și altele, potrivit portalului de sănătate Tua Saúde.

Ouă pentru îmbunătățirea oxigenării sângelui și creșterea masei musculare

Deoarece ouăle sunt bogate în proteine, acestea ajută la creșterea masei musculare atunci când o persoană face exerciții fizice. Cu toate acestea, trebuie să știți cum și cât de mult puteți consuma pe zi.

Gălbenușurile de ou, în special, sunt foarte bune pentru creșterea musculaturii după un antrenament, mai mult decât albușurile, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition.

De fapt, dacă acesta este scopul, este recomandat să mănânci oul întreg și să nu pierzi timpul doar cu albușul.

Cercetătorii din cadrul acelui studiu au administrat la 18 tineri (deci un studiu mic) o porție de 18 grame de proteine din gălbenușuri de ou sau albușuri de ou după o sesiune de ridicare de greutăți. Apoi au prelevat probe de sânge și biopsii musculare pentru a urmări sinteza proteinelor musculare.

Cercetătorii au descoperit că răspunsul post-exercițiu în construirea masei musculare a fost cu 40% mai mare la cei care au mâncat și gălbenușuri de ou, comparativ cu cei care au mâncat doar albușuri de ou.

„Am observat că ingestia de ouă întregi imediat după un exercițiu de anduranță a dus la o sinteză mai mare a proteinelor musculare decât ingestia de albușuri de ou”, a declarat Nicholas Burd, conducătorul studiului.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra