Sari la conținut

Superalimentul care îmbunătățește oxigenarea sângelui și dezvoltă masa musculară

Proteinele sunt o sursă necesară și esențială pentru organism, cu atât mai mult pentru cei care doresc să își crească rapid mușchii.

Unul dintre principalele obiective ale celor care frecventează sala de sport sau fac exerciții fizice regulate este creșterea masei musculare. Din acest motiv, shake-urile făcute în casă au devenit atât de populare pentru a completa acest obiectiv.

Cu toate acestea, pentru a crește masa musculară, nimic nu se compară cu o bună rutină de exerciții fizice și o dietă bogată în proteine, potrivit unui studiu publicat de The National Institute of Health din Statele Unite.

De fapt, proteinele sunt protagonistele în atingerea acestui obiectiv, fiind o sursă necesară și fundamentală pentru organism și, cu atât mai mult, pentru cei care vor să își crească rapid mușchii. Alimentele pentru a câștiga masă musculară sunt cele care furnizează proteine de înaltă calitate, cum ar fi carnea, ouăle și unele leguminoase, cum ar fi fasolea.

Cu toate acestea, proteinele nu sunt singurele substanțe nutritive de care organismul are nevoie pentru a favoriza creșterea musculară, aportul de carbohidrați, precum pastele, orezul, cerealele și pâinea (de preferat integrală) fiind de asemenea necesar pentru a produce energie în timpul activității fizice, dar și altele, potrivit portalului de sănătate Tua Saúde.

ou să fie sănătos

Ouă pentru îmbunătățirea oxigenării sângelui și creșterea masei musculare

Deoarece ouăle sunt bogate în proteine, acestea ajută la creșterea masei musculare atunci când o persoană face exerciții fizice. Cu toate acestea, trebuie să știți cum și cât de mult puteți consuma pe zi.

Gălbenușurile de ou, în special, sunt foarte bune pentru creșterea musculaturii după un antrenament, mai mult decât albușurile, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition.

De fapt, dacă acesta este scopul, este recomandat să mănânci oul întreg și să nu pierzi timpul doar cu albușul.

Cercetătorii din cadrul acelui studiu au administrat la 18 tineri (deci un studiu mic) o porție de 18 grame de proteine din gălbenușuri de ou sau albușuri de ou după o sesiune de ridicare de greutăți. Apoi au prelevat probe de sânge și biopsii musculare pentru a urmări sinteza proteinelor musculare.

Cercetătorii au descoperit că răspunsul post-exercițiu în construirea masei musculare a fost cu 40% mai mare la cei care au mâncat și gălbenușuri de ou, comparativ cu cei care au mâncat doar albușuri de ou.

„Am observat că ingestia de ouă întregi imediat după un exercițiu de anduranță a dus la o sinteză mai mare a proteinelor musculare decât ingestia de albușuri de ou”, a declarat Nicholas Burd, conducătorul studiului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel