Categories: Expertul zilei

Suplimentul care reduce riscul de autovătămare la copii și adolescenți cu anxietate și depresie

Suplimentul care reduce riscul de autovătămare la copii și adolescenți. Utilizarea intervențiilor de somn poate reduce riscul de autovătămare la tineri, în special la adolescentele cu anxietate și depresie, spun cercetătorii.

Melatonina este un hormon natural produs de creier care ajută la promovarea și menținerea ciclului normal somn-veghe. În creierul uman, melatonina este secretată în primul rând de glanda pineală, ca răspuns la întuneric. Pe lângă reglarea ciclului de somn, melatonina este implicată în alte funcții biologice datorită proprietăților sale cronobiotice, antioxidante, antiinflamatoare și de detoxifiere a radicalilor liberi.

Melatonina este, de asemenea, utilizată ca supliment în tratarea afecțiunilor precum jet lag, tulburarea întârziată a fazei somn-veghe și anumite tulburări de somn la copii.

Melatonina reduce riscul autovătămare la adolescenți cu depresie

Un nou studiu, publicat în Journal of Child Psychology and Psychiatry, sugerează că utilizarea melatoninei, un medicament comun pentru tulburările de somn, poate scădea riscul de auto-vătămare la copii și adolescenți.

Echipa de cercetare a studiat datele privind asistența medicală a peste 25.000 de copii și adolescenți din Suedia care au început tratamentul cu melatonină între 6 și 18 ani. Dintre acestea, 87,2% dintre utilizatorii de melatonină au primit cel puțin un diagnostic psihiatric până la vârsta de 18 ani. Echipa a evaluat apoi riscul de auto-vătămare și răni neintenționate înainte și după tratamentul cu melatonină în grup.

„Având în vedere legătura stabilită între problemele de somn, depresie și autovătămare, am dorit să examinăm dacă tratamentul medical al somnului este asociat cu o rată mai scăzută de autovătămare intenționată la tineri”, a spus conducătorul studiului, dr. Sarah Bergen.

Studiul a constatat că riscul de autovătămare a fost cel mai mare în lunile imediat înainte de administrarea medicamentului și a scăzut după aceea.

Cazurile de autovătămare au fost cele mai mari în rândul adolescenților cu depresie sau anxietate, iar femeile s-au dovedit a fi expuse unui risc mai mare în comparație cu bărbații. La sfârșitul studiului, echipa a descoperit că utilizarea melatoninei a scăzut riscul de autovătămare cu 42% și riscul de otrăvire cu 41%.

Rezultatele au fost mai răspândite în rândul fetelor și adolescenților cu depresie sau anxietate.

Studiul sugerează că utilizarea melatoninei la copiii cu tulburări de somn poate avea beneficii suplimentare, altele decât reglarea somnului. Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a afla doza optimă și durata tratamentului cu melatonină.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

19 minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

49 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

o oră ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică