Te confrunți cu un nivel ridicat de stres? Iată câteva alimente care te pot ajuta să te relaxezi

Stresul este unul dintre factorii de bază care duc la declanșarea multor afecțiuni. De fapt, anumiți specialiști susțin că nu se vorbește destul de mult despre impactul stresului asupra organismului.

Stilul de viață încărcat, stimulii veniți din mediul înconjurător, lipsa de odihnă, alimentația nesănătoasă și emoțiile negative sunt factori care declanșează stresul și afectează în mod puternic organismul.

Stresul se poate manifesta în multe moduri, precum: tahicardie, polipnee, senzatia de uscaciune in gura, transpiratii, tremor, pierderea sau cresterea in greutate, indigestie, infectii recurente, cefalee, deficit de concentrare, irascibilitate, tulburari ale somnului, notează sfatulmedicului.ro.

Alimente anti-stres

Din fericire, alimentația poate fi un adevărat aliat când vorbim despre reducerea stresului. Iată câteva alimente care te vor ajuta să te relaxezi.

Mușețel

O cana de ceai de musetel inainte de culcare ne poate scapa de stres, asigurandu-ne si un somn linistit. Un studiu, desfășurat cu ajutorul a 57 de voluntari, atestă acest lucru. Acestia prezentau semne de anxietate si au consumat timp de 8 saptamani suplimente cu musetel. La finalul studiului, concluziile au fost clare: simptomele aferente acestei stari erau in declin pe fondul unui astfel de „tratament”.

Portocale

Atunci cand suntem stresati, sistemul imunitar nu mai functioneaza la parametri optimi. Tocmai de aceea, suntem si mai predispusi imbolnavirii. Portocalele sunt importante surse de vitamina C, care stimuleaza nu doar imunitatea, ci si sanatatea noastra mintala, scrie Ziare.com.

Nuci

Nucile ajuta foarte mult procesele cognitive. Ele contin acid alfa linoleic, un tip de acid gras Omega3 care previne pierderea memoriei, dar si imbatranirea creierului.

Pește gras

Peștele gras este bogat în acizi grași omega-3, care conține acid alfa-linolenic care poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Puteți include somon, macrou și păstrăv în dietă.

Ouă

Ouăle întregi sunt pline de nutrienți, deoarece sunt bogate în minerale, aminoacizi, antioxidanți și proteine. De asemenea, sunt bogate în colină, care joacă un rol crucial în sănătatea creierului și poate proteja împotriva stresului.

Fructe și legume proaspete

Fructele și legumele proaspete asigură o cantitate însemnată de vitamine și minerale, esențiale pentru reglarea sănătății mintale și fizice.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

21 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

50 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică