Te doare capul? Nu mai lua pastile, adaugă acest condiment în cafea

Când apare o durere de cap, mulți dintre noi apelăm la cutia cu medicamente. Însă există un condiment exotic benefic pentru întregul organism. Nu te scapă doar de durerile de cap. Are efect antidepresiv și antiinflamator, detoxifică organismul și poate reduce riscul de cancer colorectal.

Te doare capul? Nu mai lua pastile, adaugă acest condiment în cafea

Cardamomul este un condiment din familia ghimbirului. În trecut, cardamomul era utilizat nu doar pentru gustul său aparte, ci și pentru a combate sau ameliora diverse probleme de sănătate.
Are un gust dulce și ușor picant, cu aromă de eucalipt, citrice și camfor.

Adăugat în cafea, acesta îi conferă un gust aparte și un miros fabulos

Datorită mineralelor, vitaminelor și uleiurilor esențiale conținute, cardamomul ar putea avea efect benefic asupra sistemului nervos. Mai mult, ameliorează afecțiuni precum anxietatea sau depresia. De asemenea, ar putea fi benefic pentru persoanele astmatice, ajutând la înlăturarea mucusului și la reducerea inflamațiilor.

Ameliorează afecțiuni precum anxietatea

Unele studii arată că acest condiment ar putea avea un rol și în prevenirea cheagurilor de sânge, având totodată efect analgezic și de reglare a tensiunii arteriale.


Cardamomul este un condiment considerat afrodiziac, fiind recomandat bărbaților care se confruntă cu disfuncții erectile.

Desigur, combinat cu efectele necontestate ale cafelei, cardamomul nu face decât să potențeze beneficiile asupra sănătății.

Cafea cu cardamon, un deliciu

Dar dacă vrei să prepari acasă această combinație interesantă, zdrobește o singură boabă de cardamom într-o ceașcă de cafea. Ulterior poți adăuga mai mult sau mai puțin, în funcție de cum ți se pare gustul. Și poți înlocui zahărul cu scorțișoara!

Condimentele se pun în cafea abia după ce aceasta a stat la infuzat în apă fierbinte. Dacă faci cafeaua la ibric, pune cardamomul în băutură la 5 minute după ce aceasta a fost luată de pe foc, potrivit csid.ro.

Beneficii potențiale ale cardamomului asupra sănătății

Cardamomul poate fi util pentru sănătate și în alte moduri. Oamenii de știință au descoperit că nivelurile ridicate de antioxidanți din acest condiment pot preveni mărirea ficatului, cât și anxietatea și ar putea ajuta și la pierderea în greutate.

Pierderea în greutate

Un studiu efectuat pe 80 de femei prediabetice (dintre care unele erau supraponderale, iar altele obeze) a găsit o legătură între cardamom și o ușoară reducere a circumferința taliei. Cu toate acestea, studiile pe șobolani privind ascoiera cardamomului cu pierderea în greutate nu au găsit rezultate semnificative.

Anxietate

Un studiu efectuat pe șobolani sugerează că extractul de cardamom poate preveni comportamentele anxioase. Acest lucru s-ar putea datora faptului că nivelurile scăzute de antioxidanți din sânge au fost corelate cu dezvoltarea anxietății și a altor tulburări de dispoziție.

Protecția ficatului

Extractul de cardamom poate scădea nivelul crescut al enzimelor hepatice, al trigliceridelor și al colesterolului. De asemenea, pot preveni mărirea ficatului, ceea ce ar reduce riscul de boală a ficatului gras.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra