Categories: Ştiri sănătate

Te simți tensionat tot timpul? Iată câteva moduri eficiente prin care poți reduce stresul

Din cuprinsul articolului

Stresul este unul dintre cei mai dăunători factori externi pentru organism. Acesta afectează în mod substanțial sănătatea, slăbește sistemul imunitar și, de asemenea, poate altera sănătatea psihică și emoțională. 

În ziua de astăzi, programul haotic și lipsa de timp sunt o adevărată amenințare pentru starea noastră de bine. Tot mai multe persoane acuză că suferă de epuizare profesională și probleme de sănătate cauzate de stres.

În acest sens, este esențial să înveți cum să te relaxezi și care sunt cele mai bune metode. În caz contrar, ai putea dezvolta următoarele afecțiuni asociate cu stresul:

  • hipertensiune și alte boli cardovasculare
  • boli autoimune (tiroidita autoimună)
  • dermatita atopică
  • migrene
  • sindrom de colon iritabil
  • afecțiuni psihice (precum depresia)

Metode prin care reduci stresul

Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, dezvăluie câteva metode eficiente prin care poți reduce stresul.

1. Meditația. Rupe măcar zece minute din timpul tău, așază-te confortabil pe un scaun sau pe o pernă, ține spatele drept. Conștientizează poziția ta în spațiu și închide ochii. Respiră adânc. Fă-ți ordine în gânduri. Concentrează-te pe câteva lucruri simple și așterne-le în mintea ta.

2. Mișcare. Ideal ar fi să faci 40-45 de minute de activitate fizică. Pe la 45 de minute este borna perfectă, unde efectele pozitive sunt clare asupra creierului, inimii, practic întregului corp.
3. Somn bun. Dormi 7-8 ore, timp în care corpul are un interval suficient pentru mai multe cicluri de 90 de minute. Trezește-te cât mai blând, ideal fără alarme terifiante și fără să apeși butonul snooze.
4. Pune pe hârtie lucrurile importante pe care vrei să le faci. Studiile au arătat că ai cu 40% mai multe șanse să le faci dacă le scrii undeva. Iar dacă le faci, stresul se va diminua, iar încrederea în sine și pofta ta de acțiune vor crește semnificativ.
5. Fă o baie rece. Sau alternează cald – rece de câteva ori. Temperatura mai scăzută a apei are efect anxiolitic, tonifiant. Vei pierde și câteva calorii în plus, care se duc în procesul de termogeneză.
6. Profită de timp. În primele trei ore ale dimineții ai cel mai mare potențial de muncă, așa că profită. Nu folosi acel timp pentru social media sau alte activități care nu-ți aduc nimic bun, fragmentându-ți și programul. Concentrează-te pe sarcinile mari, fă-le, iar apoi vei vedea că ziua ta arată cu totul altfel.
7. Relaxează-te. Vei intra într-un cerc vicios crezând că munca fără oprire va duce la rezultate bune. Cheia stă în echilibru. Ai nevoie de relaxare, de un masaj, o călătorie, o ieșire cu prietenii, o sesiune de citit, un serial urmărit, o porție bună de râs”, scrie Dr. Vasi Rădulescu pe o rețea de socializare.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra