Categories: Ştiri sănătate

Testarea COVID în România, esențială pentru revenirea la normalitate. După un an de pandemie, autoritățile iau în considerare repornirea activităților economice

După aproape un an de pandemie, autoritățile iau în considerare redeshiderea activităților economice care au avut cel mai mult de suferit. De aceea, testarea COVID în România va fi esențială pentru revenirea la normalitate și repornirea economică. Evenimente precum concerte, expoziții și târguri se vor relua odată cu stabilirea siguranței, din punct de vedere epidemiologic.

Testarea COVID este primul pas pentru a determina rata incidenței de infectare. În cazul ideal, rata de pozitivare ar trebui să fie de numai 5% la nivel național, pentru ca autoritățile să stabilească reluarea unor activități care, până acum, au fost limitate de pandemie. Astfel, testarea COVID în România poate fi singurul pas pentru a determina rata de pozitivare și, implcit, revenirea noastră la normalitate.

Testarea anti COVID-19 este esențială pentru creșterea nivelului de siguranță publică, susține vicepreședintele Camerei Deputaților, profesorul doctor Alexandru Rafila. El a explicat, în cadrul dezbaterii online „Testarea COVID în România la un an de la debutul pandemiei”, că măsurile de sănătate publică am fost de multe ori utilizate politic, ceea ce a creat confuzie în rândul populației. În opinia lui, s-ar putea găsi soluții care să ofere operatorilor din turism predictibilitate. Aceștia spun că din iunie anul trecut îşi testează angajații, pentru a restrânge posibilitatea de răspândire a virusului, potrivit Rador.

„Nu știu dacă vom putea avea din nou concerte şi festivaluri mari, dar măcar evenimente mai mici, târguri, expoziţii, simpozioane, mici concerte, pentru că avem această testare şi turiştii, în marea lor majoritate, le-a convenit sau nu, dar şi-au asumat-o şi s-a văzut mult că oamenii şi-au dorit în continuare să trăiască normal, să călătorească”, a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism, potrivit Rador.

Reluarea activităților economice depinde de rata de pozitivare

„Vom susține deschiderea economiei la limita care este trasată de către epidemiologi. Deci, în limitele în care nu este periclitată viața altora, nu este împrăștiat virusul mai mult. Am iniţiat deja şi grupuri de lucru, pentru a gândi sisteme în care să putem să facem aceste redeschideri mai uşoare, dar până la urmă, toate trebuie să treacă prin avizul instituţiilor abilitate”, a susținut Claudiu Năsui, ministrul Economiei.

Când vom putea reveni la normalitate?

„Rata de pozitivitate 5% ne face să ne gândim la etape ulterioare de relaxare, nu pentru că am stabilit eu 5% sau colegii mei, ci pentru că este un standard care a fost stabilit la nivelul mai multor ţări”, a afirmat preşedintele Societății Române de Epidemiologie, profesor doctor Doina Azoicăi.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

7 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

7 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

8 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

8 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

9 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

9 ore ago

Citeste si: